A Maroon 5 nem sok vizet zavart, de ez is volt a cél

2019.02.04. 12:08, Gaines

halftime.jpg

Az idei Super Bowl félidei showjában a Maroon 5 vállalkozott arra a feladatra, hogy elfeledtesse a nézőkkel az NFL körüli zűrös ügyeket, jelesül a rendőri brutalitás ellen tiltakozó amerikai focista, Colin Kaepernick által elindított mozgalmat, ami miatt olyanok mondtak nemet a fellépésre, mint Rihanna, Jay-Z vagy Cardi B.

A szervezőknek tehát nagy mértékben az volt a célja, hogy a félidei showból ne származzon semmiféle botrány (a Kaepernick-ügyet itt foglaltuk össze), és a Maroon 5 teljesítette is ezt a kívánalmat: nem volt sem kiemelkedő, sem kiemelkedően rossz, leginkább csak semmilyen, puszta időkitöltés ártalmatlan popzenével és sok tűzijátékkal. A zenekar a Harder To Breathszel indította a negyed órás műsorát, majd abból építkezve szép sorban végigzongorázta a legismertebb slágereket a sztárcsináló This Love-tól a Girls Like You-n és a She Will Be Loved-on át a Moves Like Jaggerig. A medley közepén egy animált SpongyaBob-közjáték kíséretében – a rajzfilmsorozat alkotója, Stephen Hillenburg tavaly hunyt el, az ő tiszteletére indult petíció és online kampány, hogy játsszák el a Sweet Victory című betétdalt egy 2001-es, Super Bowl-tematikájú epizódból – üstökösként robbant be Travis Scott lenyomni a Sicko Mode-ot, nem sokkal később pedig a georgiai születésű Big Boi sasszézott be bundájában, hogy egy percben megidézze nekünk az Outkastot a The Way You Move-val. Mindezekkel együtt a meglehetősen kuszán rendezett és vágott előadás leglátványosabb motívuma az volt, ahogy az eleinte kissé bizonytalan hangú Adam Levine megszabadult a ruhái zömétől: a nyitószegmenst még hosszú kabátban vezette fel, a produkció végén pedig már félmeztelenül tárta világ elé a Memento amnéziás főhősét is megszégyenítően szétvarrt felsőtestét.

KÉT FÉLIDŐ KÖZT A POKOLBAN - A FÉLIDEI SHOW-K TÖRTÉNETE


Cardi B a várakozásoknak és nyilatkozatainak megfelelően nem vendégeskedett a Girls Like You-ban, feltűnt ugyanakkor a meccs szünetében egy Pepsi-reklám keretében. A himnuszt a soul egyik legendája, Gladys Knight énekelte el. A félidei showt e sorok írásakor – amíg le nem szedetik – alább meg lehet még tekinteni:

https://recorder.blog.hu/2019/02/04/a_maroon_5_nem_sok_vizet_zavart_de_ez_is_volt_a_cel
A Maroon 5 nem sok vizet zavart, de ez is volt a cél
süti beállítások módosítása