Nem csalás, nem ámítás, valóban a Maroon 5 lép fel a Super Bowlon

2019.01.14. 15:08, Gaines

maroon.jpg

Az amerikaifoci-döntő szünetének fő fellépőjét már tavaly szeptember óta pletykálták, de csak most jelentették be hivatalosan. A Maroon 5 mellett két rapper is színpadra lép majd a félidei showban.

A Super Bowl félidei showja már 1967-es kezdetei óta minden évben fontos poptörténeti esemény, a sport és a zene közös keresztmetszetében rengeteg embert meg tud mozgatni; például egy olyan érában, amikor kihalófélben vannak a gigantikus nézettségű tévéműsorok, a bajnokság döntőjére még mindig százmilliónál többen kapcsolnak oda, és ezt a népszerűséget a tévécsatornák és a zenei előadók sem restek kihasználni. Az elmúlt években Lady Gaga, a Coldplay, Beyoncé, Katy Perry, Missy Elliott, Bruno Mars, a Red Hot Chilli Peppers, Madonna és Justin Timberlake is beköszönt a szünetben, utóbbihoz köthető ugyebár a Super Bowlok és tévéközvetítések történetének egyik legnagyobb port kavart esete, Janet Jackson ruhájának mellvillantással járó „malőrje”.

MINDEN, AMIT A FÉLIDEI SHOW-KRÓL TUDNI KELL


Idén viszont, ahogy az Oscar-díjátadóhoz is lehetetlen műsorvezetőt találni, úgy a Super Bowl szervezői is falakba ütköztek, amikor a nagy sztárok ajtaján kopogtattak. A felkérést többek között visszautasította Jay-Z (ahogy arról az Apesh*t című dal szövege is árulkodik), Rihanna, valamint Cardi B, méghozzá mind ugyanabból az okból: ezzel tiltakoznak az ellen, hogy a rendőri brutalitás miatt az amerikai himnusz alatt szimbolikusan fél térdre ereszkedő, ezzel protestmozgalmat indító irányító, Colin Kaepernicket az NFL, azaz az észak-amerikai amerikaifutball-liga közellenségként kezeli. Cardi B így tehát aligha fog vendégeskedni a Maroon 5-val közös számuk, a Girls Like You élő előadásában, cserébe a szervezőknek két másik rappert sikerült meggyőzni a részvételről. Egyikük a Grammy-jelölt Travis Scott, akinek tavaly jelent meg ASTROWORLD című lemeze, és akit a Variety forrásai szerint Jay-Z megpróbált lebeszélni a fellépésről – ezek szerint hasztalanul. Scott azzal a feltétellel fogadta végül el a felkérést, hogy a liga adományozzon félmillió dollárt a Dream Corps nevű polgárjogi szervezetnek. A másik pedig az Outkast egykori oszlopos tagja, Big Boi, aki georgiai lévén a hazai pályát fogja képviselni, hiszen a döntőt idén Atlantában rendezik.

https://recorder.blog.hu/2019/01/14/nem_csalas_nem_amitas_valoban_a_maroon_5_lep_fel_a_super_bowlon
Nem csalás, nem ámítás, valóban a Maroon 5 lép fel a Super Bowlon
süti beállítások módosítása