Magyarradar – Planemo

2017.12.15. 17:18, rerecorder

terem_planemo.jpg

A hazai dreampop-shoegaze-indierock színteret erősíti a Planemo, amely idén fejlődött négytagú zenekarrá és december 16-án, most szombaton élőben is csekkolható a Zeg Zugban. Magyarradarunkon mutatják be magukat.

Megalakulás éve: 2011.

Honnan: Budapest.

Tagok: Tamási Leonárd (gitár, ének), Tóth Ádám (gitár), Molnár Gergely (basszusgitár), Pongrácz Panka (dob).

Stílus: Pszichedelikus rock. Posztrock. Alternatív rock.

Hatások: Leo: Iszonyat sok világzenét hallgatok, ezen belül is estemben a mali blues, a desert blues kiemelt szereppel bír. Emellett a pszichedelikus, shoegaze, downtempo és alternatív zenék gyakorolnak rám nagyon nagy hatást. Keményebb vonalon pedig a stoner és az alternatív metal. Valamint az olyan kevéssé ismert műfajok, mint például az anatolian rock.

Ádám: Elsősorban a shoegaze, dreampop, alternatív rock különböző formái, posztrock, indie, doom, drone, noise, stoner, psychedelic rock (bármit is jelentsen már ez), experimental-vonal, na meg még sok más egyéb műfaj.

Geri: Személyes kedvencem a Pink Floyd. De mindenben, amit hallgatok, megfog valami, a klasszikus zenétől, a különféle metál mutációkig.

Panka: Nagy hatással vannak rám az alternatív-, underground- és indie-hangzások, de ugyanakkor nagy rajongója vagyok a jazz, fusion, funk, és hasonló stílusú zenéknek is. Számomra a jó zene nem stílusfüggő, ugyanúgy meg tud fogni egy lágy szintihangzás, mint egy zúzósabb gitárriff. Az első számú dobos, aki hatással volt rám és egyben legnagyobb példaképem, az Cindy Blackman Santana. Zenekarok, akik a top lejátszási listámon vannak: Alt-j, Foals, Glass Animals, Mother’s Cake, Miles Davis, Herbie Hancock, Chick Corea, Snarky Puppy és sokan mások.

Kiadók:  Nincs.

Történet: Leo: A zenekar első dobosával, Maurer Gáborral még gimnáziumban kezdtem el közösen zenélni. Később, 2011-ben csatlakozott Tóth Ádám, ekkorra datáljuk a zenekar alapítását. Elég hosszú időt töltöttünk a próbaterem árnyékában, ez 2016-tal változott, mikor az első kislemezünk megjelent, még Gáborral a dobok mögött. Az idei év fordulópont volt a zenekar számára. Tavasszal tagváltás történt, Pongrácz Panka érkezett a zenekarba, majd nem sokkal később Molnár Gergely csatlakozott, ezzel teljessé téve csapatunkat. A jelenlegi felállás tehát idén alakult.

Megjelenések: Chasing Echoes EP (2016).

Küldetés: Rétegzenével nagyközönséghez szólni.

Jövőkép: Leo: A koncertezés mellett, folyamatosan gyúrjuk az új dalokat, és jövő nyárra szeretnénk kijönni az első nagylemezzel. Aztán belevetni magunkat a fesztiválszezonba.

Mellékprojektek: Nincs.

Szexepil: Leo: Szeretünk együtt dolgozni. Csak apámat tudom idézni: „Látszik, hogy egy levegőt szívtok.”

Legnagyobb eredmény, elismerés: Idén nyáron indultunk az S8 tehetségkutatóján.

A versenyen való részvétel során csupa pozitív visszajelzést kaptunk a közönségtől, és a szakmai zsűritől egyaránt.


a Planemo december 16-i Zeg Zug-os koncertjének Facebook-eseményoldala


a Chasing Echoes EP: 


Fotó: Daniel David


Planemo-Facebook

 

A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar planemo
https://recorder.blog.hu/2017/12/15/magyarradar_planemo
Magyarradar – Planemo
süti beállítások módosítása