Lemezpremier! Fran Palermo: Bonerider

2017.10.31. 19:00, rerecorder

fran_palermo_2.jpg

A 2011 legvégén indult Fran Palermo eleinte EP-kkel jelentkezett, majd némi szünet után fokozatosan kinőtte magát az egyik legnépszerűbb tízesévekbeli új magyar zenekarrá. A gyors egymásutánban kiadott 2015-ös (Fran Palermo) és 2016-os (Razzle Dazzle) lemezek után most egy ötszámos minialbummal jelentkeznek, amelynek címadó dalát, a Boneridert már bemutattuk. Slágeres, szuperül szóló anyag és rajta van a zenekar első magyar nyelvű felvétele!

A friss EP egy részét a Stamusic stúdióban, egy részét pedig Henri Gonzo frontember házistúdiójában rögzítették. Szerepel rajta az első magyar nyelvű Fran Palermo-felvétel, egy Eisemann-Zágon-klasszikus, a Holdvilágos feldolgozása. További újdonság, hogy a dalszövegek társszerzővel születtek: "Először dolgoztam együtt dalszövegíróval. Rory Winstont, a montreali írót egy spanyol barátomon keresztül ismertem meg tavasszal, aki épp debütalbumát rögzítette akkor Tövisházi Ambrus vezénylése alatt, ez volt a Music Illness Cash Machine. Ezután többször is gondoltam rá, hogy megkérdezem Roryt, van-e kedve meghallgatni az új dalok demóját, és esetleg dolgozni rajtuk. Végül három dalhoz írtunk szöveget (The Soup, Catwalk, Bonerider), némelyikre készült több, teljesen más verzió is. Roryval az utolsó pillanatig és a stúdióban is változtattunk mindenfélét, de végül sikerült egy szerethető lyrics-csokrot alkotnunk.”

A zenekar november 10-én, jövő pénteken, az Akvárium nagytermében mutatja be a lemezt, komoly vizuális megújulással: „készítettünk egy vetítést, az este során végig lesz vizuál, amihez összegyűjtöttem körülbelül háromszáz gifet, képet és hasonlókat, abból állt össze. Egy LED-falon megy majd a vetítés végig, ezen felül pedig még egy fénytechnikussal is kollaborálunk, a cél az, hogy ne csak egy „számlejátszós” koncert legyen, hanem valami emlékezetesebb. Hiszen ez egy nagy esemény lesz a számunkra.”


cover_borito.pngHenri Gonzo szerző egyesével is mesélt a dalokról:

La Tente

Nagyon más irányból indulunk ezzel az intróval, ami menetközben is kanyarodik, a csembaló elhagyása után. A „sátor” című rövid szerzemény egy délibáb hangulatot akar kelteni, felidézni egy hosszú utazást a maga vontatott módján. A számban közreműködik madridi csellós barátunk Jorge, Jambrik elővette a klarinétot, én csembalóval próbálkoztam.


Catwalk

Ez a dal a kifutó hullócsillagairól szól, akik már kimentek a divatból, mégsem engedik magukat elfelejteni és újra meg újra felállnak egy „riff" erejéig, de mégis melankolikus marad a hangulat körülöttük. „Carmen Miranda fején rohad a gyümölcstál.”


The Soup

Egy metaforikus dal a szerelemről, ami sokáig úgy tűnt, hogy nem teljesedik be soha, de aztán mégis beérni látszik. Szerettem volna egy, a gyorsabb The War On Drugs-dalokban hallható hangulatot visszaadni, és itt azt hiszem, talán túl jól is sikerült.


Bonerider

Erről itt mesélt részletesen a frontember.


Holdvilágos

Mindenki ismeri ezt a dalt. Gyerekkorombam nagyon szerettem, pár éve készítettem belőle egy felvételt otthon GarageBanddel. Most viszont valamiért újra előjött és a srácok biztatására gyorsan feljátszottuk.


a Fran Palermo az új anyagot november 10-én, nagy show-t, vizuális megújulást ígérve mutatja be az Akváriumban, 
Facebook-eseményoldal


és akkor az ötszámos Bonerider minialbum, magyar nyelvű feldolgozással: 


nyitókép:
 Halász Jácint

Fran Palermo Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2017/10/31/lemezpremier_fran_palermo_bonerider
Lemezpremier! Fran Palermo: Bonerider
süti beállítások módosítása