Magyarradar - The Foreheads

2017.08.22. 14:55, Frontrecorder

foreheads.jpg

A dirty rock + punkrock kombót nem nagyon lehet elrontani, legfeljebb a hangzás indokolatlan csiszolásával - és szerencsére a budapesti The Foreheads érzi az arányokat. Az eddig két EP-t felmutató, hamarosan az első albumára ráforduló zenekart az alapító Énekes mutatja be.

theforeheads.jpgIndulás: 2013. február.

Honnan: Budapest.

Tagok: Énekes László (ének, gitár, szöveg), Hagymási Bence - Benya (szólógitár), Hagymási Balázs - Hagyma (basszus), Kamasz Krisztián (dob).

Stílus: regresszív posztpunkrock.

Hatások: Az, hogy egyáltalán felmerült bennem a zenekar megalakítása, alapvetően két másik zenekarnak köszönhető, és nem csak a zenei hatás miatt; az egyik az angol The Mutts (2006-ban sajnos feloszlottak), a másik a magyar Run Over Dogs. Még pár zenekar, akik nagy hatással voltak ránk: FIDLAR, Black Rebel Motorcycle Club, Uzipov, Cage The Elephant, a korai Kings Of Leon, Hanni el Khatib, és még egy rakás lógótökű zene.

Kiadó(k): MZK Publishing.

Történet: Mindig is szerettem volna zenélni, de a gimis próbálkozások egy-egy kistornatermi teltház után a csúcson maradtak abba. Aztán volt egy nagy szünet, de a dolog ott motoszkált bennem. Jött egy mélypont - épp túl voltam egy szar szakításon, szar volt a melóm,  jól meg is voltam hízva, és tele lett a tököm -, aminek hatására elkezdtem rendet csinálni magam körül és magamban. Gondoltam, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy nekiálljak újra a zenélésnek is, rosszabb úgyse lesz. Elmentem gitártanárhoz, és egy évvel később megfogtam Benyát - akivel akkor már régóta terveztem valami zenélgetést, de általában csak kocsmák félhomályában merült fel addig -, hogy menjünk már le próbaterembe pár számot elgitározgatni. Aztán összeszedtük Hagymát és Krisztiánt is; régről ismertük őket, Hagyma ráadásul Benya unokatestvére. Mindenkinek volt zenekari múltja, meg kedve is zenélgetni, de nem voltak tervek, csak hogy magunknak játsszunk. Most két EP-nél tartunk, van kiadónk, tervezzük az első nagylemezt, és még egy csomó mindent. Könnyen elkapja az embert a gépszíj, főleg, ha baromira élvezi azt, amit csinál.

Megjelenések: We Did What We Ccame For EP (2015), Whatever Floats Your Boat EP (2017).

Küldetés: Nem akarjuk megváltani a világot, csak szórakoztatóbbá tenni. Meg zajosabbá. Meg pankosabbá. Valamerre lökni. Jó érzés, hogy ha nem is nagyon, de más lenne a világ, ha nem zenélnénk benne. Egyébként meg a fő cél az, hogy sikerüljön átadni azt az eufóriát, amit az ember egy fasza koncerten érez. Mi ezt érezzük a bulijainkon, és úgy látjuk, szerencsére ragadós.

Jövőkép: Egy ideje már tervezzük az első nagylemezünk felvételét, ősszel vissza is térünk a zenék megírásához; a lemez fele kábé megvan, remélhetőleg jövő évben ki is tudjuk hozni, következő nyáron pedig megcélozzuk a kis fesztiválokat vele. Ehhez kapcsolódóan teljes vizuális megújulást is gondoltunk. S ha még addig belefér egy klip is, még jobb.

Mellékprojektek: A zenekar lenne a mellékprojekt, mert mindenkinek van polgári foglalkozása: én építőmérnök vagyok, Bence közgazdász, Balázs szoftverfejlesztő mérnök, Krisztián sírköves. Jó, igazából ő szobrász, de a sírkövest rettenetesen utálja, úgyhogy meg kellett jelennie írásban. Egyébként több munkánk és energiánk van a zenekarban, mint egy hétköznapi hobbiban, még ha lassabban is haladunk vele, mintha ezzel foglalkoznánk csak. Viszont rohadtul megérte - természetesen nem anyagilag, hehe.

Szexepil:  amikor üvöltés közben kidagadnak az erek a kopasz fejemen és csorog le róla az izzadtság. Élőben kevésbé tűnik undorítónak, mint leírva.

Legnagyobb eredmény/elismerés: A legjobban azt élvezzük, amikor random arcok jönnek gratulálni a buli után, hogy milyen fasza volt a koncert, meg hogy ez és ez a szám hogy tetszett. Vagy amikor sikerül megtölteni a klubot. Főleg a közönségből vesszük az energiát, ami hajt, hogy aztán mehessen nekik vissza. Perpetuum mobile az egész.


A Foreheads Budapesten legközelebb augusztus 31-én koncertezik a Robotban, Facebook-esemény:

 

a zenekar bemutatkozó EP-je:

 

és a májusban kijött kiforrottabb, de még bőven koszos második EP:





A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2017/08/22/magyarradar_the_foreheads
Magyarradar - The Foreheads
süti beállítások módosítása