Magyarradar - Kódolatlan Álmok

2017.08.15. 18:13, Frontrecorder

12ret2.jpg

Mintha a Dresden Dolls, a Kispál és a Quimby játszana együtt egy budapesti bölcsészkocsmában; mi valahogy így értelmeznénk a Kódolatlan Álmok zenekart, de tudunk még jobbat: fejtsék meg inkább magukat!

9_4.jpgIndulás: 2013 óta létezünk ezen a néven, 2016 óta ebben a formában.

Honnan: Budapest.

Tagok: Kladiva Szilvi - ének, Major Kata - basszusgitár/nagybőgő, Grandpierre Zoltán - gitár, Junkuncz Tamás - gitár, Horváth István Poci - dobok.

Stílus: Azt hittük, alternatív rock, Poci szerint happy death pop, mi meg nem ellenkeztünk.

Hatások: Nagyon széles a merítés, a zene birodalmának legmélyebb, legsötétebb bugyraitól kezdve egészen a slágerlisták tetejéig minden hat ránk. Ha tetszik, azért, ha nem, akkor pedig azért. És persze hatunk egymásra is, de a legfontosabb, hogy hassunk a hallgatóra. Töltődjön élménnyel, legyen velünk gazdagabb.

Kiadó: még nincs.

Történet: A zenekart Galántai Gábor gitáros és Kladiva Szilvi énekes alapította 2013-ban. Akusztikus duóként indult, elkészült egy tucat dal alapja, és ezek összetettebb megszólaltatásához zenésztársakra volt szükség, Sokáig keresgéltük egymást, míg kialakult a jelenlegi felállás, 2016 őszére sikerült kiteljesednünk. Folyamatosan alkotunk és koncertezünk, másfél órányi műsorunk többségében saját számokat tartalmaz, de akad néhány kódolatlanul átgondolt feldolgozás is. Nagy hangsúlyt fektetünk a szövegeinkre, humort csempészünk a komoly dolgokba, és komolyságot a humorba. A szövegekért és énektémákért Szilvit terheli a felelősség, aztán közösen teljessé gyúrjuk, mindenki belead magából egy kicsit.

Megjelenések: Saját készítésű, illetve az Extreme Records segítségével elkészült klipjeinket egyelőre Facebook-oldalunkon és YouTube-csatornánkon láthatjátok.

Küldetés: gondolatébresztés és szórakoztatás. Reménykedünk, hogy a sorok közé bújtatott fanyar társadalomkritika, vagy valamelyik lélekboncolgató téma is célhoz ér, és elgondolkodtat, de annak is örülünk, ha szimplán jól érzi magát a hallgatóság.

Jövőkép: Egy szép új világban az emberek újra felegyenesednek, kicsit hátrahagyják a virtuális világot, és újra élőzenét hallgatnak, tömegesen. Többek közt minket is, sokan, sokszor. De visszatérve a realitás talajára, természetesen vár ránk az óriási siker, hatalmas rajongótábor, Katának egy saját road, Zolinak testfestő toll az autogramokhoz, vágott virág és kaviár a backstage-ben. A virágot Szilvi eszi majd, utálja a kaviárt.

Mellékprojektek: Tamás a Gazemberek együttest is erősíti gitárjátékával.

Szexepil: Tamás, a backstage réme

Legnagyobb eredmény, elismerés: "K.rv. jók vagytok, gyertek vissza!"


A Kódolatlan Álmok Budapesten legközelebb szeptember 2-án koncertezik, a Zeg Zugban, Facebook-esemény.


a zenekar legutóbbi klipes dala:


és a korábbiak playlistje:



fotók: Havas Eszter



A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

 

https://recorder.blog.hu/2017/08/15/magyarradar_kodolatlan_almok
Magyarradar - Kódolatlan Álmok
süti beállítások módosítása