Magyarradar – Ohm Maid

2016.10.26. 17:40, rerecorder

ohmmaidbenti.jpg

A magát több tehetségkutatón is megmért Ohm Maid még a formálódás szakaszában van, de a sokféle hatásból kezd kibontakozni egy egész ígéretes irány. Bemutatkoznak Magyarradarunkon, holnap, október 27-én pedig élőben is elcsíphetők a Müsziben.

Megalakulás éve: 2015 ősze.

Honnan: Budapest.

Tagok: Czuppon Bálint (billentyű, gitár), Gerdesits Pál (gitár), Hajgató Anna (ének), Harlam Bálint (dob), Marjai Marcell (basszusgitár).

Stílus: Pszichedelikus alternatív rock.

ohmmaidvagott.jpg


Hatások:
 Pink Floyd, Black Sabbath, Led Zeppelin, RHCP, Stoned Jesus, The Cure, Greenleaf, Samsara Blues Experiment, Marlboro Man, Mogwai, Naxatras, Jefferson Airplane, Pontiak, Monster Magnet, Manu Chao, Radiohead, Steve Smith, Fela Kuti, Gary Moore, AC/DC, Crobot (és még a végtelenségig sorolhatnánk).

Kiadók: Kiadó a menyasszony, éljen az ifjú Pál!

Történet: 2015 őszén Pálnak befuccsoltak az el nem indult zenei projektjei, Marjainak meg khm megszűnt az előadói jogviszonya az aktuális zenekarában. Egyik telefon követte a másikat, Háló Gergő csatlakozott a projekthez (Meteo), két próbára rá pedig Czuppon Bálint is fedélzetre került billentyű-gitár fronton. 2016 januárjáig lényegében csak jammeltünk, összeszoktunk, ekkor csatlakozott hozzánk Gergő húga, Sára. Itt indult be (először) igazán a gépezet, elkezdtünk számokat írni, felvettük a Vidéket és a Peasants demóját is, illetve áprilisban kipróbáltuk magunkat a Jam For Nature zenei tehetségkutatóján, Gödöllőn. Sajnos augusztusban becsapott a ménkű, Gergő-Sára dobbantottak (pont a Manu Chaó-s szigetnapon, köszi!), mi meg nekiláttunk izomból tagokat keresni. Énekfronton volt könnyebb dolgunk, Pankát ismertük már középsuliból (csakamadách!!!), Bálintot pedig fészbukon szedtük fel, ha lehet így fogalmazni. Három hétig ipari mennyiségben toltuk a próbálást, azóta pedig úgy robog a szekér, mint a szél.

Megjelenések: Az EP-nken dolgozunk, Vidék című számunk pedig meghallgatható a YouTube-csatornánkon.

Küldetés: Alapvetően kettős: egyrészt szeretnénk segíteni abban, hogy valahogy egyensúlyba jöjjön az eladhatóság-igényesség mérleg kishazánkban, szerencsére egyre több olyan zenekarral találkozunk, akik hasonlóképp gondolkodnak e téren. Félreértés ne essék, ez nem a fikázásról szól (mi sem vagyunk virtuózok, vagy ezt döntsék el inkább az értő fülek), viszont azt tapasztaljuk sokszor, hogy rengeteg zenekar egyfajta (minden értelemben vett) lebutítás jegyében alkot az eladhatóság kedvéért. Értjük mi, hogy miért, csak ez tök destruktív, véleményünk szerint igenis megvan az igény a fiatalságban arra, hogy a kettőnégyes liftzenénél egy kicsit mélyebbet is merítsenek/merüljenek. A missön másik aspektusa pedig az, hogy ne legyen má’ ciki magyarul énekelni.

ohmmaidkinti.jpg


Jövőkép:
 Szipogunk a realitás hideg talaján – jó lenne, ha ebből 15 év múlva már lenni is lehetne, nem csak létezni.

Mellékprojektek: Harlam úr halmozza a zenekarokat, játszik a Mindig Elfelejtem és az  Inuit Initia zenekarokban is, illetve nyilván mindannyiunknak vannak hálószobaprojektjei. 

Szexepil: Műanyag dínó, szép ingek, szakállak és egy gyönyörű hang.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Legnagyobb eredményünk a Jam For Nature 2016: legjobb szöveg különdíja, legnagyobb elismerésünk pedig a visszatérő arcok koncertjeinken (néha még egy sörre is meghívnak).


az Ohm Maid holnap, október 27-én a Müsziben csekkolható, Facebook-eseményoldal


a Vidék című dal: 


a Peasants című demó: 


Ohm Maid Facebook-oldal


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

Címkék: magyarradar ohm maid
https://recorder.blog.hu/2016/10/26/magyarradar_ohm_maid
Magyarradar – Ohm Maid
süti beállítások módosítása