Válogatással indít az elektronikus zenére fókuszáló új magyar kiadó. Premier!

2016.06.24. 11:30, Frontrecorder

tapeslogo.jpg

Tovább bővül a hazai független kiadók palettája: a most induló Tapes Sublimating az elektronikus zenébe igyekszik új színt hozni, programadó első kiadványuk a Tones Of Budapest című válogatás, mely itt hallható először!

tonesofbudapest.jpgA kiadó terve a lelkes lemezgyűjtő, hálószoba-dj és -producer Marjánovity Milán fejében kezdett körvonalazódni tavaly ősszel, aki ezután néhány hozzá hasonló elektronikuszene-rajongó (a testvére, Martin, a zenészcsaládból származó, zenekaros múltú Kiss Gábor és az üzleti hátteret biztosító Pozsgai Tamás) bevonásával fogott bele az elképzelései megvalósításába. A most elstartoló label színes és érdekes elektronikuszenei kiadványok megjelentetését tűzte ki céljául, már bejáratott és új nevektől egyaránt. A Tapes Sublimating csapatát kizárólag a zenei iránti lelkesedés vezérli. "Szeretnénk olyan nyitott zenehallgatókat megtalálni, akik olyan izgalommal várnak egy-egy megjelenést, mint mi a kedvenc kiadóinkon" - mondja Milán. "A cél nem a minél nagyobb eladott példányszám, vagy bármilyen más hagyományos értelemben vett üzleti siker, hanem az, hogy a kiadványok ahhoz a réteghez jussanak el minél hatékonyabban, amelyik az elektronikus zenét igazán megbecsüli. Továbbá szeretnénk minél szélesebb körű megjelenési lehetőséget biztosítani feltörekvő előadóknak." Alapítója szerint a Tapes Sublimating megtalálja majd a helyét a többi hazai elektronikus zenére szakosodott label között. "Elég széles spektrumát látjuk az elektronikus zenének, melyből saját elképzelésink, gondolataink mentén válogatunk, és ez adja a kiadó egyéniségét, egyediségét, amiben erősek leszünk."

A kiadó megjelenései a digitális mellett fizikai formátumban, kazettán is hozzáférhetők lesznek. Idén a menetrendben két EP szerepel, az első még a nyár végén érkezik, a másik az ősz folyamán. A Tapes Sublimating névjegye viszont egy itt debütáló válogatás, melyen kilenc hazai producer egy-egy exkluzív felvétele szerepel. A Tones Of Budapest című kompiláción szereplők között vegyesen vannak ismertek (Slow, ICR, Bernáthy, Polyklinik, Alley Catss) és jobbára/eddig teljesen teljesen ismeretlenek (Miller Fate, VR-314, Diamond Sublimating, Balinth Barath), ahogyan a számok között egyaránt vannak táncos és hallgatós-experimentális darabok. Az összkép nyilvánvalóan eklektikus (egyebek mellett dubtechno-, futurebeats-, elektropop-, lo-fi house-, zajambient-színekből szelektálva), ugyanakkor kellően friss és vibráló. (A számokról bővebben itt.)


Íme tehát az ígéretes új magyar kiadó, a Tapes Sublimating bemutatkozó válogatása:


ez pedig Miller Fate álmodozós house-trekkjének videója:

https://recorder.blog.hu/2016/06/24/valogatassal_indit_az_elektronikus_zenere_fokuszalo_uj_magyar_kiado_premier
Válogatással indít az elektronikus zenére fókuszáló új magyar kiadó. Premier!
süti beállítások módosítása