Dalpremier! Jazzékiel: Lovesong

2016.06.09. 11:00, rerecorder

jazzekiel_1.jpg

Az idén 15 éves Jazzékiel jövő héten, június 15-én egy nagyszabású koncerttel ünnepli születésnapját, ennek apropóján pedig új dallal jelentkezik a Jakab Péter vezette formáció. A több év szünet után tavaly fényesen visszatért (Másokat szeretni) zenekar az új stúdiólemez mellé izgalmas remixalbumot is kiadott, ám így is vannak az albumról lemaradt dalok, amelyek ősszel jelennek meg egy Belle Époque című EP-n. Most ezek közül a szerzemények közül következik a Lovesong premierje - kár lett volna fiókban hagyni!

A Belle Époque EP majd csak ősszel érkezik a Klinik és Pongo Pongo Collective kiadásában, de egy dal előre sejteti, hogy ez sem tipikus reszlikiadvány lesz, a nagylemezről leszorult, kiadatlan felvételek teljes értékű Jazzékiel-számok, csak nem illetek az album koncepciójába. A dalról Jakab Péter mesélt: „jóval több dalötletünk gyűlt össze, mint amit végül felmásoltunk az albumra. Ezek közül párat rögzítettünk is, viszont volt, ami nem igazán találta a helyét a nagylemezen: helyenként vidámabb és energikusabb – sőt már kimondottan popos – felvételek lettek, amik egyszerűen nem illettek abba a képbe, ahogyan elképzeltük a Másokat szeretni ívét. Alapvetően nem tarjuk rossznak a könnyedséget, de valahogy mégis független melléktermékei annak a világnak, amit ma Jazzékielnek hívunk. A dal címe Lovesong lett, de természetesen ez sem két ember szerelmi kapcsolatáról szól.”

Az elmúlt évek dalaitól hangulatában eltérő és hangzásában szokatlan kislemez a rövid lélegzetvételnyi „szép korszak”, azaz a boldog békeidőt jelenti a harmadik album sötétsége, illetve közelgő negyedik sorlemez zajos világa között. A felvételen utoljára játszott a bandával Hajba Áron gitáros, helyére Czitrom Ádám érkezett a zenekarba.


15 ÉV, 15-NÉL IS TÖBB SZTORI A JAZZÉKIEL TÖRTÉNETÉBŐL JAKAB PÉTER ELMESÉLÉSÉBEN.


a zenekar tehát június 15-én, a Müpában, a Hey, June! rendezvénysorozat keretében ünnepli 15. születésnapját egy nagyszabású, majdnem minden korábbi tagot színpadra csábító koncerten,
Facebook-eseményoldal


és akkor a remek Lovesong rövidebb és teljes verziójában: 


nyitókép: Kósa Péter 

Jazzékiel Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2016/06/09/dalpremier_jazzekiel_lovesong
Dalpremier! Jazzékiel: Lovesong
süti beállítások módosítása