Rajongói klippályázat a Quimby előtt tisztelgő feldolgozáslemez dalaihoz!

2016.05.23. 13:00, rerecorder

quimby_ny_unnamed.jpg

Tükröm, tükröm címmel a Quimby munkássága előtt tisztelgő feldolgozáslemez jelent meg. Tizenhat előadó – többek között a hiperkarma, az Ivan & The Parazol, a Blahalouisiana, a Tudósok és Frenk – formálta saját képére legkedvesebb Quimby dalait. A zenekar a lemezhez videoklip-pályázatot hirdet rajongói számára: készítsenek klipet kedvenc feldolgozásdalukra, a legjobbat pedig a zenekar saját felületein és itt a Recorderen is bemutatja majd.

quimby_tukrom_unnamed_1.jpgA május 16-án megjelent tribute-lemez, már szerencsére Magyarországon sem előzmények nélküli, az Illés, Cseh Tamás, a Kispál és a Borz, vagy épp a Recorder prezentálásában az Európa Kiadó kapott ilyen fajta tisztelgést, tavaly pedig a Ganxsta Zolee és a Kartel dalait játszotta seregnyi előadó, közte a Quimby is (Hasta La Ganxsta). A 25 éves utóbbi együttes most csavart egyet a „bevált formulán”: piaci vagy produceri szempontok helyett, a tagok által izgalmasnak tartott tizenhat zenekart kérték fel, akik „szabad kezet” kaptak és – a Quimby szelleméhez méltó módon – teljes alkotói szabadságban hangszerelték át és vették fel a hozzájuk legközelebb álló dalokat. Az eredmény egy eklektikus, csapongó, sokszínű stíluskavalkád, amely a zenekar szerint „hűen adja vissza a 2016-os hazai underground szcéna hangzását."

Az anyag változatosságához nagyban hozzájárult, hogy szinte minden előadó más indíttatásból, más munkamódszerrel állt a feladatnak:

„Az Unom feldolgozása jó értelemben beteg lett. Kiss Tibiről régen alkotott képemet, a „rock and roll hőst” túloztam el, a hangzás komor, bizonyos részeinél akár túlzásnak is nevezhetném” – mondja saját feldolgozásáról DJ Bootsie.

„A Kamikaze bárány feldolgozása nagyon rövid idő alatt készült el – régóta ez az egyik hangbeállós dalunk koncertek előtt, egyértelmű volt a választás. A végeredmény kicsit Doors-os lett” – mesélt a dalválasztás miértjéről Balla Máté, az Ivan & The Parazol gitárosa.

„Először a Quimby legnagyobb dalait akartuk feldolgozni, de aztán rájöttünk, hogy úgysem tudjuk jobban eljátszani őket, mint ahogy eredetileg meg vannak írva, azt nehezen lehetne überelni. Az Aranykor Beatles-es harmóniái már fiatalkoromban nagyon tetszettek, rock and rollos, 50-es évekbeli táncos stílusban hangszereltük újra” – mondta Bérczesi Róbert, a hiperkarma frontembere.

A TRIBUTE LEMEZEK - KÖZTE A HAZAIAK - TÖRTÉNETÉRŐL ITT ÍRTUNK.


A Quimby tehát a lent is hallható lemezhez videopályázatot hirdet rajongói számára: készítsenek klipet kedvenc feldolgozás-dalukra. A klipverseny zsűrijének tagjai: Dömötör Endre, a Recorder magazin főszerkesztője, Szénássy Alex, a Laboratory Group reklámügynökség alapítója, a MOME meghívott oktatója, Horváth Viktor, díjnyertes reklám- és videokliprendező és természetesen a Quimby zenekar.

A pályaműveket június 26-ig várja a zenekar a quimbytribute@gmail.com emailcímre, az eredményhirdetés július 1-jén lesz.

A Tükröm, tükröm - Kortársak Quimby feldolgozásai teljes dallistája:

  1. Tudósok - Bordély Boogie
  2. Frenk - Bélahúsországban
  3. Ék - Legyen vörös
  4. FM Fusion - Fekete Lamoure
  5. Racka Jam - Haverom a JJ Cale
  6. Hiperkarma – Aranykor
  7. Ian Siegal - Nice Day
  8. Ivan & the Parazol - The Silence of the Lamb/Kamikaze bárány
  9. Ripoff Raskolnikov - Turning to the Blue
  10. Romengo - Autó egy szerpentinen
  11. Zaporozsec - Szellő
  12. Blahalouisiana - Viharon túl, szélcsenden innen
  13. Bábel - Az otthontalanság otthona
  14. Zuboly - Amit kergetek
  15. Bootsie – Unom
  16. Sickratman - Zéró dal


A tribute-lemez megjelenésén túl is aktív időszak kezdődött a Quimby számára: nemrég, itt a Recorderen debütált új daluk Forradalom címmel és hosszú téli álom után ismét koncertezésbe kezdtek, a fesztiválfellépések mellett koncertet adnak június 11-én a Budapest Parkban.

A Tükröm, tükröm kapható az iTunes-on, és hallható itt is teljes terjedelmében: 

Címkék: quimby tribute
https://recorder.blog.hu/2016/05/23/rajongoi_klippalyazat_a_quimby_elott_tisztelgo_feldolgozaslemez_dalaihoz
Rajongói klippályázat a Quimby előtt tisztelgő feldolgozáslemez dalaihoz!
süti beállítások módosítása