Magyarradar - Mihaszna

2016.02.16. 15:20, Frontrecorder

mihaszna.jpg

A hazai rapmezőny mintha nem fogná rendesen a jelen időt, kevés az olyan produkció, amely szinkronban van az aktuális nemzetközi trendekkel, és még ennél is kevesebben képesek a naprakészség mellett valami friss, egyedi ízt felmutatni. A pesti dél szülötte, Mihaszna pont ilyen: amellett, hogy zeneileg kellő fantáziával hozza a manapság dívó gyomrozó basszusú minimalista-trapes hangzást és erre szellemes szóforgatóként lendületből tolja a külvárosi keménykedős real szövegeket, előadásmódját a horrorcore rapre hajazó zakkant stíló teszi sajátosan szórakoztatóvá (éljen a halálhörgős rap). Január legvégén megjelent második anyagával határozottan berúgta az ajtót, és most nálunk is leteszi a névjegyét. 


0164001f-9fc4-4b01-b02b-303f2d1ec4c5.jpgIndulás:
2004, m
égpedig általános iskola, discman és mp3-lejátszók. Egyik haverom mutatott underground magyar rapet - azóta nincs mese és megállás

Honnan: Budapest dél-pesti emésztőgödréből - Pesterzsébet, Pestszentlőrinc, Kispest, Csepel.

Stílus: magyar underground / new school rap.

Hatások: Egy ideig a magyar underground tette ki a zenehallgatásom nagy részét, de aztán ahogy cseperedtem, elkezdtem a külföldiek felé is hajlani. Főleg német nyelvterületről hallgattam/hallgatok még most is (például: SSIO, Lance Butters, Bushido, Sido, Shindy, Aggro Berlin, Fler, Cro, Eko Fresh, Farid Bang), de a brit és amerikai rap is benne van a körben (Kendrick Lamar, Eminem, Tech N9ne, Mayday, Jedi Mind Tricks, The Four Owls, Chance The Rapper, Tyler, The Creator, Leaf Dog, Kanye West). Mindemellett igyekszem teljesen saját és külön stílust kialakítani, kellő betegség, aberráltság és kreativitás segítségével.

Kiadók: eddig nem volt egy sem.

Történet: Nincsen hatalmas biográfiám, lévén 24 vagyok, de ha az elején kéne kezdenem, akkor: réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban... Vicc. A külvárosban éltem szinte mindig, és ez azóta sem változott. A zenét kiskorom óta imádom, hallgattam és hallgatok a mai napig minden egyes műfajból, amiből tudok (rock, death metal, nu metal, punk, r’n’b, rap, techno!minimal, trap, pop, indie). Körülbelül 10 éve írok szöveget zenére vagy zene nélkül, előtte versekbe, illetve novellákba fojtottam az ingert, aztán megpróbáltam a rapet. Jobb minőségben 5 éve veszek/veszünk fel zenéket. Pár éve összeverbuválódott egy csapat és kialakítottunk egy stúdiót Lőrincen, később a tagok széthúzása, és a zene hanyagolása miatt ennek vége lett. Azóta állandó producertársammal, Glott!-tal űzzük az ipart.

Ami a dalokat illeti, szerintem mindenből ihletet lehet meríteni, bár vannak hetek, hónapok, amikor kiégsz, de egy kis feltöltődés után ismét szól a dinamit. Mindenről rappelek, ami velem történik, amit látok, hallok és érzek. Nyitott szemmel járok, és így talán egyszerűbb egy kicsit. Kapok egy bítet, megírom rá a szövegem a buszon, a metrón, a villamoson, éppen ott ahol, utána 100x elrappelem otthon és útközben mindenhol, azután felvesszük egyszer-kétszer, és ha kell még alakítani rajta, akkor harmadszorra is, és így lesz a csokapik. That’s all folks!

Megjelenések: x2 (2015) -ben - ez volt az első "kisalbumom", egy nagy pont az i-re, de nem az igazi, formált, kerek, teljesre satírozott pont. Meg akartam mutatni, ki vagyok és hogy rappelek.Mihaszna Joe (2016) – a második album, ami egyben szerintem az igazi beköszöntő is. Sokkal teljesebb és kialakultabb képet mutat, az elképzelés az volt, hogy engedjünk utat a "nyugati szeleknek" a már agyonrágott, gyomorrontást okozó belföldi motívumok, oldschoolos ingerek mellett itt, Budapest mellékhelységében és küldjük az arcokba, orr és fülnyílásokba.

Küldetés: “Megmentjük a világot a pusztulástól. Zászlónk alatt egyesül majd minden ember” - nem, nem idealizálok, ez az idézet a Pokémonból van.

Jövőkép: a jövőkép, amit minden alkalommal lekopogok háromszor: szeretnék feljebb törni.

Mellékprojektek: nincsenek, hacsak a közreműködések nem azok. Eddig Színész Bobbal, Grundalattival, Kid de mooi-val rappeltem, de a lehetőségek tárháza végtelen, ezért arra sarkallom magamat és mindenkit, hogy dobjunk össze egy featet!

Szexepil: a bal fülem és a jobb kis lábujjam körme,

Legnagyobb eredmény, elismerés: az, hogy kijöhetnek az albumaim, hogy a családom is szereti a zenémet, hogy elmondhatom, rapper vagyok és köszi! 


Mihaszna bemutatkozó anyaga:


és a friss, január 31-én megjelent kisalbum: 


a Faszagyerek klipje:



fotók: Lilo's Pictures

Címkék: mihaszna magyarradar
https://recorder.blog.hu/2016/02/16/magyarradar_mihaszna
Magyarradar - Mihaszna
süti beállítások módosítása