December 27-én Sexepil a Trafóban!

2015.12.23. 15:02, subrecorder

sexepil_uj_1.JPG

(x) Koncerttel nyitotta az idei évet a Sexepil és koncerttel fogja zárni is, ezúttal a Trafóban lép fel a legendás magyar zenekar.

Sexepil

Helyszín: Trafó

Kezdés: 20:00

Belépő: 1900 / 2400 Ft

Facebook-esemény

Nem csak a rendszerváltást megelőző és követő időszak egyik legkultikusabb formációja a Sexepil, de övék az egyik legjobb sztori is, amit zenekar magáénak tudhat Magyarországon. A 80-as évek elejétől 1989-ig magyar énekessel (Hegyi Zoltán) álltak fel, magyar nyelvű dalokkal, amelyeket az 1988-as Egyesült Álmok című lemezen adtak ki (ez a kiadvány ott van a fontos magyar lemezek között), nemzetközi karrierjük a holland Mick Ness csatlakozása után indult be 1989-ben. A 90-es években egy koncertkazettán kívül készítettek három igen erős lemezt (Love, Jealousy, Hate - 1990, Against Nature - 1993, Sugar For The Soul - 1995), turnéztak Björk csúcson levő zenekarával, a Sugarcubesszal, játszottak a CBGB-ben, első magyar zenekarként a SXSW fesztiválon Texasban és olyanjuk volt, ami semelyik másik magyar zenekarnak: klippremierjük az MTV Alternative Nation című műsorában!


ÓRIÁSINTERJÚNK VANGEL TIBORRAL ITT OLVASHATÓ.

A 2000-es évektől kezdődően aztán egyre szórványosabban lehetett találkozni velük, és felléptek ugyan párszor a Szigeten és a Volton, sőt, 2012-ben pár eseményre még a Hegyi Zoltán-féle felállás is újra összeállt, de kiadványuk nem jelent meg. Egészen tavaly novemberig, amikor is a Mick Ness-t leváltó, dobosból énekessé avanzsáló Vangel Tiborral kiadták a Your Scream Is Music-ot, a Sugar For The Soul egyenes ágú folytatását (a zenekar felállása: Deák Endre - gitár, Kocsis Tamás - gitár, László Viktor - basszusgitár, Vangel Tibor - dob, ének, gitár - élőben pedig kiegészülnek Nagy Dávid dobossal és Kiss Árpád trombitással). Innentől pedig ismét jóval aktívabb lett a Sexepil, viszonylag gyakran találkozhattunk velük, koncerten (idén január 16.), fesztiválokon, Novák Erik által rendezett videón, alig egy hete pedig egy akusztikus önfeldolgozással. Ez utóbbiban a zenekarral állandó vendégként közösen dolgozó Szalai Anesz (ANEZ) énekel, jövőre pedig hatszámos EP-t is jelentetnek meg hasonló stílusban. Előtte viszont még adnak egy évzáró koncertet a Trafóban, ahol az egész karrierjüket áttekintő szettre lehet számítani, vendégekkel, ünnepi hangulattal. Nincs okod rá, hogy kihagyd!


A teljes tavalyi Sexepil-lemez:


a Rat King klipje:


és a Szalai Anesz által énekelt akusztikus The Wind:

Címkék: trafó sexepil
https://recorder.blog.hu/2015/12/23/december_27-en_sexepil_a_trafoban
December 27-én Sexepil a Trafóban!
süti beállítások módosítása