Villanykörték és New York-i életképek Dave Gahan és a Soulsavers új videójában

2015.12.12. 08:45, subrecorder

dave.jpg

Októberben jelent meg a Depeche Mode-frontember Dave Gahan és a Soulsavers duó második közös lemeze, az Angels & Ghosts, ennek nyitódalához pedig most klip is készült, amelyben nem csak Gahant láthatjuk intim viszonyba keveredni pár villanykörtével, de néhány New York-i életkép is belefért.

Dave Gahan és a Soulsavers második közös projektje igen nagy sikert aratott egész Európában, a lemezbemutató koncert nem csak élőben volt teltházas Berlinben, online is rengetegen követték az eseményt. Ezen láthatóan maga Gahan is eléggé élvezte, hogy éppen nem anyazenekarával, a Depeche Mode-dal zenél, kipróbálhatja magát egy új környezetben, egy új formáció keretein belül. Az Angels & Ghosts dalai ugyan inkább csak mértékkel fogyasztva az igaziak, de pont ezért érdemes előbb rákeresni a kislemezekre, mint egyből betenni az egész albumot, most pedig videó is készült a lemezt nyitó szerzeményhez, a Shine-hoz. Ebben Gahanen kívül szerepel még Rebekah Underhill modell és néhány random New York-i lakos is, akik mindennapjaikat élik, sakkoznak, kosaraznak, vigyorognak.


KÖZBEN AZONBAN MARTIN GORE SEM TÉTLENKEDETT - MEGÍRTA EURÓPA HIMNUSZÁT.

A dal születéséről az énekes így nyilatkozott: "Egy igen jól sikerült berlini Depeche Mode-koncert után ott volt a fejemben egy melódia, amit felénekeltem a telefonomra és pont nem sokkal később küldött el egy gitártémát Rich Machin a Soulsavers-ből. A kettő pedig olyan jól összeillett, hogy szinte félelmetesnek találtam. Ez a dal született meg elsőként az új lemezre, ezért ezt tettük a legelejére." Gahan egyébként nemrég arról is szólt, hogy ő és Martin Gore benne lennének egy új DM-albumban, nem lepődne meg rajta, ha jövőre a stúdióban kötnének ki. Várnák páran, nemde?


A Dave Gahan & Soulsavers új videója:

https://recorder.blog.hu/2015/12/12/villanykortek_es_new_york-i_eletkepek_dave_gahan_es_a_soulsavers_uj_videojaban
Villanykörték és New York-i életképek Dave Gahan és a Soulsavers új videójában
süti beállítások módosítása