Thom Yorke alighanem új Radiohead-dalokat játszott Párizsban

2015.12.07. 11:24, subrecorder

thom_1.jpg

Lassan egy éve nyílt titok, hogy a Radiohead idén elég sokat stúdiózott együtt, ennek pedig minden bizonnyal valamikor 2016 elején/közepén egy új lemez lesz az eredménye, új daloknak azonban még csak a részleteit sem hallhattuk. Eddig, Thom Yorke Párizsban múlt heti akusztikus szettje során igen valószínű, hogy a közelgő albumról játszott két számot.

Ugyan nem is annyira régen (2011-ben) adott ki legutóbb lemezt a Radiohead, sokkal hosszabb időnek tűnik a távollétük, pedig még azt sem mondhatnánk, hogy a tagok külön-külön is eltűntek volna, Thom Yorke, Jonny Greenwood és Philip Selway is adtak ki szólómunkákat. Egy új album készültének legapróbb hírmorzsájára viszont így is ugrik mindenki a a zenevilágban, ez is mutatja, hogy azért az oxfordi kvintett bőven karrierje harmadik évtizedében is még mindig meghatározó szereplője a popkultúrának. Néhány kiszivárgott fotón szeptemberben láthattuk, amint a Radiohead a szokásos producere, Nigel Godrich mellett egy szimfonikus zenekarral is együtt dolgozik, az első dalkóstolóban azonban ez utóbbiból ne várjunk sokat.

Thom Yorke múlt hét végén Párizsban járt, ahol az ENSZ klímaváltozási konferenciájával együtt koncerteket is tartottak (ott volt még Patti Smith és Flea is), a frontember pedig akusztikus szettje során nem csak régebbi Radiohead- és szólódalokat adott elé, hanem két olyan szerzeményt is, amelyek minden bizonnyal anyazenekara következő albumáról származnak. Hogy miből lehet erre következtetni a Silent Spring és a Desert Island Disk című számok esetében? Nos, az első közepén, mielőtt Yorke belekezdett volna egy "gitárszólóba", mellékesen beleszólt a mikrofonba: "ez itt Jonny része, én messze nem tudom úgy játszani, mint ő." Ez azért egy elég egyértelmű utalás. Messzemenő következtetéseket ugyanakkor két ilyen nyers, egyszálgitáros felvételből a Radioheadnél nem érdemes levonni a dalok végső formáját illetően, nem sok derül ki abból, hogy milyen irányba viszi a zenekar a kilencedik lemezét, ennek körvonalazódására még várnunk kell. Hogy meddig, az kérdéses.


Thom Yorke új Radiohead dalokat játszik:

 

https://recorder.blog.hu/2015/12/07/thom_yorke_alighanem_uj_radiohead_dalokat_jatszott_parizsban
Thom Yorke alighanem új Radiohead-dalokat játszott Párizsban
süti beállítások módosítása