Így dolgozik a Radiohead a stúdióban!

2015.09.07. 13:37, rerecorder

radiohead-studio-1.jpg

Úgy néz ki, hogy hamarosan tényleg itt az új Radiohead-album (vagy valami más új felvétel, mert a Spectre című idei James Bond-film betétdalának készítői/előadói közé is tippelik a brit kulcszenekart), hiszen a hétvégén rövid időre nyilvánossá vált néhány fotó, amin az együttes tagjai egy stúdióban tartózkodnak, dolgoznak. Így néznek ki Thom Yorke-ék - és egy bazi nagy nagyzenekar!

A fotók Robert Ziegler Twitter-oldalára kerültek ki, de nagyon gyorsan törölték is őket - ez persze manapság már azt jelenti, hogy mi is, ma is meg tudjuk mutatni. Ziegler - aki kortárs zeneszerző és dolgozott már Debbie Harry-vel, David Gilmour- és Richard Ashcroft-lemezek szimfonikus hangszerelésén is - a Radiohead előző albumán, a 2011-es The King Of Limbs-en működött közre, de a jelek szerint egy készülő anyagon is komoly szerepe van, és mint az egyik kép azt bizonyítja, egy szimfonikus zenekarnak úgyszintén. A Radiohead már tavaly tervezte az új dalokat, de a kvintett dobosa, Philip Selway a múlt héten beszélt arról, hogy a tervezettek szerint 2015 szeptemberét tényleg a stúdióban töltik, és reményeik szerint még az ősszel elkészülnek a kilencedik sorlemezzel (az előbbi állítást bizonyítják a kikerült fotók). Selway akkor utalt arra is, hogy nem valószínű az anyag 2015-ös megjelenése. Na de, ez az (a megjelenési dátum), amit a Radioheadnél amúgy sem lehet soha biztosra tudni.


VÁRATLAN LEMEZEK, SEMMIBŐL ELŐHOZOTT ALBUMOK - ÉLENJÁRÓ A RADIOHEAD!


Jonny Greenwood október 17-én a CAFe Budapest fesztivál vendégeként a MüPában lép fel, akkor biztosan nem fog az új Radiohead-albumon dolgozni, Facebook-eseményoldal


a képeken szerepel Thom Yorke, Jonny Greenwood, Ed O’Brien és az állandó producer, Nigel Godrich is - meg egy szimfonikus zenekar, munka közben: 

radiohead-studio-2.jpg

radiohead-studio-3.jpg

Címkék: radiohead
https://recorder.blog.hu/2015/09/07/igy_dolgozik_a_radiohead_a_studioban
Így dolgozik a Radiohead a stúdióban!
süti beállítások módosítása