Magyarradar – Belau

2015.11.17. 16:15, rerecorder

belau_2.jpg

Kedves Péter hosszan készült Belau projektjének bemutatkozására, de amikor az az megtörtént, akkor instant volt a siker, első dalának videója Klipszemle különdíjas lett, a felvétel bekerült a most futó Aranyélet című HBO-s tévésorozatba és az élő formáció jövő januárban a Com Truise társaságában mutatkozik be az A38-on. De előtte itt a második publikált szerzemény és egy önbemutató Kedves Pétertől.

belau_1.jpgMegalakulás éve: 2015.

Tagok: Kedves Péter.

Stílus: Sundowntempo (a lassú ütemek és a tengerparti naplementés hangulat miatt).

Hatások:  Eddigi utazásaim, kalandjaim és áhított úticéljaim inspirálnak. Zeneileg Bonobo, Chet Faker, Zero 7,

Glass Animals, , Odesza, Flume, Banks, Yonderboi, Jungle a kedvenceim. 

Kiadók: Magánkiadás, jó lenne egyszer egy Ninja Tune vagy Future Classic.

Történet: Nagyjából 10 éve gitározom, basszusgitározom, pár éve billentyűzöm, e három hangszer segítségével születnek a dalok. A Franz Ferdiand/Arctic Monkeys kombó miatt kezdtem el egyébként zenélni, őket a mai napig nagyon szeretem. Gimis koromban volt egy indie zenekarom, amivel elsősorban feldolgozásokat játszottunk. 5-6 éve kezdtem el hallgatni triphop-downtempo-chill vonalon több előadót is, ezzel egyidőben jött az ötlet, hogy én is létrehozzak valami hasonlót, megfűszerezve az "utazós" koncepcióval.

belau_a0538006490_16.jpgValahogy sosem jött össze, mindig közbejött valami, végül egy éve volt az, hogy egyedül nekiálltam komolyabban foglalkozni a dologgal és két hónapja kijött az első dalom Island Of Promise címmel, amelyhez Damokos Attila készített egy természetközeli, egysnittes mozgóképet. A klip megnyerte az első Klipszemle különdíját. Szerencsére több helyen is felhasználták a dalt, például az új HBO sorozatban, az Aranyéletben is megszólal több részben is. Az Island Of Promise-t a különböző videós portálokon már közel 200 ezren nézték, hallgatták meg. Az első két dalban Hegyi Dóri működött közre, akivel a későbbiekben is tervezünk együtt alkotni, bár számos instrumentális dalra is lehet számítani, valamint további vendégénekesekre.

Megjelenések: Island Of Promise single (2015) egysnittes klippel, amit Damokos Attila rendezett, Nagy Marcell fotózott és most a friss Distant Bay single (2015). Januárban érkezik az Island Of Promise remix EP és ősszel az első nagylemez, ami a mediterrán életérzést idézi majd meg.

belau_distantbay_cover.jpgKüldetés: Hosszú távú célok között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkossak meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik. Szeretném, ha zeném hatására belső utazásra indulna a hallgató, olyan napsütötte helyekre, ahol ki tud kapcsolni és képes meglelni a harmóniát.

Jövőkép:  Szeretném, ha a fent említett tematikus lemezek mellett a négyfős élő formáció minél több helyen meg tudná mutatni magát. Külföldön is szeretnék kisebb-nagyobb sikereket elérni a jövőben (mint minden magyar zenekar, aki angol nyelven szólal meg).

Mellékprojektek: Nincsenek.

Szexepil: Indokolatlan marimba használat. (mosolyog)

Legnagyobb eredmény, elismerés: Klipszemle-különdíj, Aranyélet sorozatzene.


MAGYARRADAR ROVATUNK KORÁBBI JELZÉSEI.


a január 27-i élő bemutatkozás a Com Truise előzenekaraként lesz az A38-on, Facebook-eseményoldal


és a friss dal, a szintén Hegyi Dóri közreműködésével rögzített, szintén tengerparti elvágyódós Distant Bay


ez pedig a Klipszemle különdíjas Island Of Promise

Címkék: magyarradar belau
https://recorder.blog.hu/2015/11/17/magyarradar_belau
Magyarradar – Belau
süti beállítások módosítása