Magyarradar + exkluzív mix - Goromba

2015.08.07. 20:00, Frontrecorder

goromba_illusion_650.jpg

Tökéletes nevet választott magának a Magyarradar rovatunkban most bemutatkozó budapesti producer, hiszen a Goromba amellett, hogy magyarul jól hangzik, a külföldiek számára pedig egzotikusan (ráadásul a kiejtése sem okoz gondot), még találó is, hiszen harapós, borongós, ugyanakkor friss és feszes németes vonalú technót jelöl. A viselője viszont közel sem mondható gorombának, sőt, volt olyan kedves, hogy még egy mixet is készített nekünk, benne egy még megjelenés előtt álló számának preview-jával.

Indulás: 2015.

Tagok: Goromba.

Stílus: minimal, techno.

Hatások: Boris Brejcha, Max Cooper, Paul Kalkbrenner, N'To, Pan-Pot, Extrawelt.

Kiadók: High Times Recordings.

Történet: Az alkotás mindig fontos része volt az életemnek, de saját zenék készítésével valamikor a középsuliban kezdtem el foglalkozni. Eleinte csak a magam szórakoztatására gyártottam hiphop beateket FL Studióban, hazaérve órákig ütlegeltem bólogatva a legkisebb MPD-t, új köntösbe bújtatva régi nótákat egészen a hatvanas évekig visszanyúlva. Ahogy tanultam újabb dolgokat, különböző műfajokkal is próbálkoztam egy-egy projekt erejéig, de lassan átálltam a borongós hangulatú négynegyedek készítésére, majd amikor biztossá vált, hogy ezzel akarok foglalkozni, az egyetemet otthagyva jelentkeztem a budapesti imPro School Zenei Producer képzésére. Itt amellett, hogy Abletonra váltottam és rengeteg új technikára és tudásra tettem szert, a legnagyobb hatást az gyakorolta rám, hogy személyesen tapasztalhattam meg vérprofi, szárnyukat bontogató és már szárnyaló producerek mentalitását, hozzáállását. Ekkor még a house volt a fő irány, meg is jelent egy EP egy német kiadónál, ami bár nem volt nagy siker, számomra sokat jelentett. Névváltásra, így a Goromba alterego megszületésére már 2015-ben került sor, amikor teljesen kiforrott a fejemben, hogy mi is az, amit csinálni akarok: sejtelmes, sötét, borongós, goromba... 
Ha új zenébe kezdek és nincs loopolva egy konkrét ötlet valahol a fejemben, akkor a kick-kel indítok, amit perkusszív elemek, vagy egy bassline követ, de a telefonom tele van hangfelvételekkel. Akárhol vagyok, ha beragad egy ritmus vagy egy dallam, gyorsan rögzítem a térdemet csapkodva, fütyülve, borzasztóan dúdolva.
Általában a fő téma hamar összeáll, aztán sokáig érlelődik, finomodik mire késznek érzem. Zeneírás közben az egyetlen bevett módszer az, hogy egy kicsit mindig hagyom magam vinni az árral. Az árkot én kezdem el kiásni, de amerre a zene visz, arra építkezem tovább.

Megjelenések:  A SoundCloudra feltöltött számok mellett az első hivatalos megjelenésem az Arachnid című trekk (2015. május 23., a High Times Recordings gondozásában.). A közeli jövőben érkezik az első EP, ami a Fallen City címet kapta, illetve hamarosan elkészül az első komolyabb videóklip egy még meg nem jelent zenéhez.

Küldetés: Mindig jobbat, mint az előző!

Jövőkép: parádés közönségnek előadni a saját zenéimet.

Mellékprojektek: jelenleg nincsenek, a jövőben előfordulhat!

Szexepil: Állítólag, ha mélyen alszom horkolok

Legnagyobb eredmény, elismerés: Az első Goromba néven közzétett track a hozzá készült videóval együtt felkerült az Electronic Beats Facebook-oldalára, illetve minden haveroktól kapott dicséret.

A bemutatkozó profil mellé pedig íme Goromba mixe, melyet főleg a kedvenc előadóinak a számaiból állított össze, plusz szerepel benne a fenti Illusion és egy remixe, továbbá hallható benne egy részlet a készülő Fallen City EP egyik trekkjéből. A rendíthetetlenül menetelős, helyenként kifejezetten trance-es pumpálásba hajló mix a számlista alatt hallgatható.

Goromba - Recorder Mix

Tracklist:

Cable Cat Hotspot & Komaroff - My Power (Gabe Remix)
Julian Jeweil - Shaka (Christian Smith Remix)
Luzon - The Baguio Track (Victor Ruiz Remix)
Pan-Pot - Pina
Kontzler - Earth (Goromba Remix)
Bart Skils - Dark Days (Original Mix)
Goromba - Loner [forthcoming, Fallen City EP]
Benwaa - Cassinisounds
Goromba - Illusion
Alex Stein, Boris Brejcha, Victor Ruiz - SAW
Sam Paganini - Rave
Whomadewho - Ember (Klokk Remix)
Worda - Dark Times
Vegim - Evolve & Mutate
Olivier Giacomotto - Bipolar Star
Tension - I Know A Place
Jack Wickham - Oxhot
Sian - Post-Empire
Maceo Plex - Conjure Dreams
Oliver Huntemann - Schnitzel
Gaiser - Driftwork
Stephan Hinz - Breakout
Extrawelt - Butbutbut
Címkék: mix goromba magyarradar
https://recorder.blog.hu/2015/08/07/magyarradar_exkluziv_mix_goromba
Magyarradar + exkluzív mix - Goromba
süti beállítások módosítása