Itt a Cseh Tamás Program – CSTP a nyári fesztiválokon: TurNézd!

2015.07.03. 09:00, rerecorder

rec033_cstp_11_wordsaremelodies.jpg

Az élőzenei koncertek főszezonja a nyár. Egy kezdő zenekar életében pedig kihagyhatatlan lehetőség a fesztiválszereplés. A leghosszabb éjszakák, a legnagyobb bulik, a legváltozatosabb kínálat: ezt mind magukkal hozzák a fesztiválok, amelyekről természetesen a Cseh Tamás Program induló együttesei sem hiányozhatnak.

Lendületesen indult a CSTP számára a nyár fesztiválszezon Egerben. Az ÉTER Plusz Tehetségkutató Fesztivált ugyanis idén a Soul Surge, a Cseh Tamás Program Első Kép és Hangfelvétel Elkészítését Támogató Alprogram sikeres pályázóinak egyike nyerte. (Érdekesség, hogy a két tavalyi győztes, a HungaRiddim és a Fatal Error is bekerült ebbe az alprogramba). Ugyancsak Egerben debütált a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program közös roadshowja, amely a nyár folyamán fesztiválokra és tehetségkutatókra látogat el. Természetesen nemcsak bemutatkozó előadásokkal, hanem azokkal a zenekarokkal is, akik a program első évében valamilyen támogatásban részesültek.

Eger után a 15. Pécsi Országos Színházi Találkozó kísérőprogramjában lehetett találkozni a cstp-s fellépőkkel: a Budapest SKA Nu-Jazz Orchestra és a Nemulass zenekarokkal. A lapzárta után sorra kerülő Szolnoki Tiszavirág Fesztiválra Kalmár Panni, a Lóci játszik és a Zűrös Banda készül, de az EFOTT mindhárom napjára is jut két-két CSTP-zenekar. A Rakamazra érkező közönség a Babellel, a Sky Fanatic-kal, vagy például az ÉK-kel találkozhat a Hegyalján, a debreceni CAMPUS fesztiválon bemutatkozhat többek között a Headbengs és a Flo, Tusványoson ott lesz az InFusion Trio, a kapolcsi Művészetek Völgyében pedig színpadra lép például Bogdán Norbert és a Looper Project. Mindezek mellett a Cseh Tamás Program támogatottjai ott lesznek majd a Történelmi Borok Fesztiválján, a Strand Fesztiválon és a tatabányai PERON Tehetségkutatón is.

Természetesen a fővárosban is lehetett találkozni a programmal. A Belvárosi Fesztivál után a Múzeumok Éjszakája alkalmából a Várkert Bazárba költözött a Cseh Tamás Program, ahol 18-án a Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzésének Alprogramja szervezett konferenciát, majd másnap az NKA és a programról szóló előadások következtek, természetesen zenei kísérettel. A Múzeumok Éjszakáján a Várkert Bazárban több kisebb színpadon koncerteztek a cstp-s zenekarok, majd a következő napon, a Zene Ünnepén nem csak velük, de más zenészekkel és bandákkal is találkozhatott a közönség.

Fotó: A We Are Melodies koncertje a BelFeszten.

Cikksorozatunk a Cseh Tamás Program együttműködésével készült.

https://recorder.blog.hu/2015/07/03/itt_a_cseh_tamas_program_cstp_a_nyari_fesztivalokon_turnezd
Itt a Cseh Tamás Program – CSTP a nyári fesztiválokon: TurNézd!
süti beállítások módosítása