Büszkén jelentjük! Recorder presents Ariel Pink a Dürer Kertben, november 15-én!

2015.06.24. 19:00, rerecorder

ariel_pink_1.jpg

A New Beat szervezésben, a Recorder prezentálásában novemberben végre Magyarországon is fellép Ariel Pink, aki tavalyi pom pom című lemezével szerkesztőségünk és stábunk szerint kiérdemelte a 2014-es év legjobb albumát elkészítő művész címét is! A Los Angeles-i dalszerző-előadó őszi európai turnéján érkezik Budapestre, november 15-én lép fel a Dürer Kertben!

A Recorder magazin tavaly decemberi címlapsztárjával, Ariel Pinkkel készült hosszú interjúnkban már arról beszélt az énekes-dalszerző, hogy tervei szerint 2015-ben fellép Magyarországon. Nos, Ariel Pink tartja a szavát, ugyan a remek klipekkel párosított pom pom turnéjának első, tavaszi etapjában hiába kerestük Budapestet, de lemezcége, a 4AD által ma bejelentett őszi koncertsorozat helyszínei között már ott van a magyar főváros is! Ráadásul a New Beat szervezésében megvalósuló fellépést a Recorder prezentálja - hurrá!

Ariel Pinkkel már épp eleget foglalkoztunk ahhoz, hogy ne kelljen bemutatni olvasóinknak, úgyhogy nagyon röviden annyit ismételnénk magunktól, hogy "az 1978-as születésű, Los Angeles-i Ariel Marcus Rosenberg, ha dalszerző-zenészként beszélünk róla, nyilvánvalóan egy megzabolázhatatlan zseni. Bár nagyon sok jel utalt arra, hogy belesüpped a naiv géniusz outsider-zenész kategóriába, ám ennél többre volt hívatott és az ő története is bizonyítja, hogy akit tehetsége sokra érdemesít, az néha el is jut az őt megillető helyre. Na most, Ariel Pink jelenleg az alternatív / underground / indie / hipszter (tök mindegy, hogy hogyan nevezzük, csak értsétek jól) közeg egyik legnagyobb sztárja, ami ez esetben nem jelent többet, mint hogy sokan szerelmesek belé és rengetegen csak úgy nagyon szeretik hallgatni a dalait. A kilencvenes évek közepe óta nagyon lo-fi házidemók, kazetták garmadáját gyártó zenész a kétezres évek közepétől jelentette meg Ariel Pink’s Haunted Graffiti néven az Animal Collective kiadójánál psychpopos-gothrockos-szintis-űrpopos eklektikus kollázszenéjét (adta ki rendesebben archívuma javát), de még miután a 4AD 2010-ben leszerződtette, akkor is kincsesbányájából rakta össze a nagy áttörést meghozó Before Today album dalait", amit 2012-ben követett a Mature  Themes - előbbi top 50-es lett évvégi albumlistánkon, utóbbi top 20-as - és tavaly év végén karrierje legjobb albuma, a pom pom.

Ariel Pink új koncertzenekart rakott össze tavalyi lemeze turnéjához, amivel meglepő ívű, kaotikusan kezdődő, abból kiinduló és valahova egészen máshová megérkező remek fellépéseket tartanak. Látni kell, pláne, hogy 2015-ben milyen ritka Magyarországon az aktuális, első vonalbeli zenekar koncertje.

a koncert Facebook-eseményoldala
jegyárak: 3.900 / 4.900 Ft
jegylink: http://tixa.hu/arielpink_durerkert


Ariel Pink tavalyi pom pom című albuma: 


és a lemezhez készült klipek, a Put Your Number In My Phone


a Picture Me Gone


a Dayzed Inn Daydreams


és a Jell-o

https://recorder.blog.hu/2015/06/24/buszken_jelentjuk_recorder_presents_ariel_pink_a_durer_kertben_november_15-en
Büszkén jelentjük! Recorder presents Ariel Pink a Dürer Kertben, november 15-én!
süti beállítások módosítása