Magyarradar – Kloggs

2015.06.10. 18:10, rerecorder

sinco_tyb150423_kloggs06.jpg

Alighogy a tavalyi Rakéta Fesztiválon feltűntek, el is tűntek, hogy elkészítsék bemutatkozó EP-jüket, de a nemrég megjelent anyaggal megérte ennyit szöszmötölni, mert ilyen kifacsartan perfekt posztpunkdance nincs még egy Magyarországon. Magyarradarunkon bemutatkozik a Kloggs.

Megalakulás éve: 2012.

Tagok: Nagy Gerda (szinti, vokál), Kása Márton (dob), Lévai Péter (gitár, vokál).

Stílus: Experimentális garázs-pop.

Hatások: Mindhármunknak más, de vannak metszéspontok. Does It Offend You, Yeah?, Queens Of The Stone Age, Cut Copy, Jack White, Brontide, Kyuss, Late Of The Pier, This Will Destroy You, Test Icicles, The Physics House Band, A Perfect Circle, Nick Drake, PJ Harvey, John Lurie, Keyboard Kapitány.

Kiadó: Nincs.

Történet: Marcival 2012 nyarán úgy döntöttünk, hogy rendszeres sörözéseinket áthelyezzük a lakásból egy próbaterembe. Egy idő után az öncélú zúzások dalokká alakultak és ezek megkívánták a zenekar kibővülését. Több basszusgitáros kipróbálása után világossá vált, hogy a klasszikus rockfelállás nem nekünk való. Gerda pedig hozzánk csapódott egy kocsmában, ahol beavatott a mocskos titkaiba. Így 2014 májusában kialakult a jelenlegi felállás. A 2014-es Rakéta Fesztiválon, a dunaújvárosi DUDIK fesztiválon és a BOTB-ben is játszottunk már. Legutóbb a Ten years before szervezésében április 23-án a Müsziben zenéltünk, aztán pedig május 16-án a Rohamban.

kloggs_2.jpg


Megjelenések:
Outer Shell (EP, 2015). Az EP-t egy hangkártyával és egy piros játékmikrofonnal vettük fel. Mivel a felvétel közben próbáltuk megtanulni az otthoni hangfelvétel csínját-bínját, ezért körülbelül három hónapig vettük fel ezt a pár számot. Legnagyobb segítségünk Hujber Áron volt, aki próbálta rendbe szedni a szétreverbezett sávjainkat. A végső mixet Fusz Mátyás masterelte meg.

Küldetés: Bejutni a H palotába, kideríteni melyik lyukba kell bejuttatni az egerünket és rájönni, hogy mennyi víz kell a sípokba. Szeretnénk még megtudni, hogy ki az a BOBBY és hogy melyik lyukba dugjuk a három kulcsunkat.

Jövőkép: Szeretnénk sok jó számot írni és minél többet koncertezni. A következő EP-t júniusban szeretnénk felvenni, de ezt már egy stúdióban tervezzük.

Mellékprojekt: Nincs.

Szexepil: Gerda.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Büszkék vagyunk a dalainkra és ha egy koncert vagy az EP-nk kapcsán valaki azt mondja, hogy fasza, akkor már nagyon boldogok vagyunk.


íme, a Kloggs erős debütáló EP-je, az Outer Shell:

 

a Kloggs Facebook-oldala


itt pedig Lizom Dávid alkotása a formációról:

unnamed_1_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2015/06/10/magyarradar_kloggs
Magyarradar – Kloggs
süti beállítások módosítása