Nyerj jegyet a Trafó norvég estjére!

2015.03.10. 18:18, rerecorder

trafo_1.jpg

Jóga country és Radiohead Thom Yorke nélkül? Ezt ígéri nekünk március 28-ára a Trafó. Ha a mindened az improvizatív norvég jazzes kísérleti zene, ne habozz: két páros belépőt sorsolunk ki a Huntsville és a Cakewalk fellépésére.

A cuki baglyos logójáról is emlékezetes Hubro kiadó a nehezebben befogadható, akár avantgárdnak is nevezhető zenékben utazik, de azért nem kell megijedni. Bár a vállalkozás két hazánkba látogató együttese a popkonvenciókat csupán távolról vizsgálja, nem csak a nyitottabb szellemiségű fogyasztók nyerhetnek sokat belőlük. 

A honi terepen még egyaránt szűz formációk közül a Huntsville talán a nehezebben körvonalazható. Az immár ötlemezes trió a visszafogott nemzetközi kommunikáció híve, ami inkább hagyja, hogy a puszta zene beszéljen helyette. A diskurzusban pedig van minden: Morricone, krautrock, americana és folk is említésre kerül a különböző magazinok (Uncut, MOJO, The Wire, stb.) hasábjain, a legfurcsább pedig az, hogy mindez igaz. Lassú lefolyású, türelmes mantrazene, amiért még Sonic Youth- és Wilco-tagok is odavannak.

A Cakewalk szintén hármas felállásban hódít, inkább atmoszférikusabb, mintsem direktebb közlésmóddal. A kompozíciók valamivel érdesebbek, a ritmika pedig érezhetőbben kidomborodik, és ha nyugati, tehát poposabb párhuzamot kéne vonnunk, akkor tényleg nem lenne sületlenség a Radioheaddel dobálózni. Ebben a formában persze azért még távoli a rokonság, ám ez nem változtat azon, hogy átszellemülten merengő, elgondolkodtató hangvételt remélhetünk, matekos, poszt-rockos áthallásokkal.

Akit érdekel a kettő darab páros belépő egyike, az

- lájkolja ezt a cikket itt fent, a cím alatt,

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát,

- attendelje be az eseményt,

- küldjön egy e-mailt HUBRO tárggyal a jatek@recorder.hu címre, és

- várja, hogy kisorsoljuk a nevét március 13-án, pénteken délben.

A két nyertest emailben értesítjük.

  
Egy részlet a Huntsville és a wilcós Nels Cline, valamint Glenn Kotche közös mulatságából: 


amit a Cakewalk tud: 


És egy másik Huntsville-felvétel: 

 

https://recorder.blog.hu/2015/03/10/nyerj_jegyet_a_trafo_norveg_estjere
Nyerj jegyet a Trafó norvég estjére!
süti beállítások módosítása