Will Butler dalt írt a BRIT Awards-on óriásit eső Madonnáról - majdnem

2015.02.27. 14:34, Frontrecorder

willbutler_1.jpg

Izgalmas kunszttal promózza március 9-én megjelenő szólóalbumát az Arcade Fire-ből Will Butler: ezen a héten minden nap dalt ír egy-egy cikk alapján, amit a Guardian brit napilapban olvas. A negyedik a BRIT Awards gáláról szólt volna, de aztán ezt felülírta egy nagy horderejű csillagászati felfedezés. Azért a legfontosabb brit zenei díjkiosztón hatalmasat zakózó Madonna így sem maradhatott ki belőle.

Az Arcade Fire multiinstrumentalista-dalszerzője, és Win Butler frontember öccse március 9-én debütál első szólólemezével, amit tavaly májusban, három hét leforgása alatt vett fel a legendás Electric Lady stúdióban New Yorkban. Butler azután kapott kedvet az önálló albumhoz, hogy A nő című Spike Jonze-film az Owen Pallett-el közösen megírt kísérőzenéjéért Oscar-díjra jelölték, és akkor úgy gondolta, ha már bekerült a neve a köztudatba, akár csinálhatna is valamit a saját neve alatt. A Policy egyébként a címének megfelelően valóban közéleti-politikai témájú lemez, a dalok fő ihletője az a kérdéskör, hogy a kormányok milyen hatással vannak az emberek életére. Butler mindig is fokozottan érdeklődött a világ dolgai iránt, sőt, a Harvard politikatudományi iskolájába is felvételt nyert (csak aztán nem tudta elkezdeni az Arcade Fire Reflektor albumának turnéja miatt). Újságcikk alapján dalt írni tehát nem különösebben jelent kemény kihívást a számára, az egynapos időkeret már annál inkább, saját bevallása szerint ugyanis alapból ő képtelen ilyen gyorsan alkotni.

Eddig mindenesetre sikerrel vette az akadályt és teljesítette a Guardian felé napi penzumát; írt dalt a görög adósságválságról, az egykori Szovjetunióhoz kapcsolódó sztorikról, a São Paulo-i vízhiányról, majd a szerda este zajlott BRIT Awards gála lett volna a témája, ám aztán ikcasott egy cikket arról, hogy felfedeztek egy gigantikus fekete lyukat (pontosabban egy galaxismagot, azaz kvazárt, benne egy óriási szupermasszív fekete lyukkal), melynek a tömege 12 milliárdszor nagyobb Napénál. Bultert ez annyira lenyűgözte, hogy ejtette a BRIT Awards-ot, pedig, mint elárulta egy részét előre is meg tudta volna írni, mert Sam Smith és Taylor Swift díjában például biztos volt. De a fekete lyukról szóló cikk őt is magába szippantotta, és ebből született végül a negyedik dal a sorban. "Számomra nem ijesztő belegondolni, hogy egy fekete lyuk elnyel bennünket. Ami ijesztő, hogy az emberiség által létrehozott művészet még csak ötvenezer éves, és hogy semmi, amit bármelyikünk valaha is csinál nem fog soha számítani. Csak viccelek. LOL Ahhahahahhahahahhaha. Madonna sem menthet meg minket" - kommentálja a mókamester Butler a dalt, utalva a címére, ami Madonna Can't Save Me Now - csak sikerült beleszuszakolnia a BRIT Awards-ot is. Ügyes!

https://recorder.blog.hu/2015/02/27/will_butler_dalt_irt_madonnarol_majdnem
Will Butler dalt írt a BRIT Awards-on óriásit eső Madonnáról - majdnem
süti beállítások módosítása