Az Arcade Fire-ből Will Butler táncot jár első szólóalbuma örömére

2015.01.29. 13:44, Frontrecorder

willbutler.jpg

Márciusban jelenik meg az Arcade Fire főbohócának, Will Butlernek első szólólemeze, melyről most itt a második beharangozó dal, az Anna egy lüke videoklippel. 

Will Butler az Arcade Fire frontemberének, Win Butlernek az öccse (aki egyébként volt rádiós dj és egy irodalmi magazin költészeti szerkesztője is), legalább egy tucat hangszeren játszik, és a koncerteken ő a leglököttebb a színpadon. Az Arcade Fire-ben lehúzott közel tizennégy év után idén önállóan is kipróbálja magát, első szólólemeze március 9-én (Amerikában 10-én) jelenik meg az anyazenekara kiadójánál, a Merge-nél. A lemez anyagát egy hét alatt rögzítette a legendás Electric Lady stúdióban, azon belül is a Jimi Hendrix nappalijaként szolgáló helyiségben, a lemezen közreműködik az Arcade Fire dobosa, Jemery Gara is. A Policy című album Butler leírása szerint "amerikai zene, amely a Violent Femmes, a Breeders, a Modern Lovers, Bob Dylan, Smokey Robinson, a Magnetic Fields, Ghostface Killah és John Lennon (tudom, de én idesorolom) hagyományaiból merít. Zene, mellyel a szent őrült nekiront a hétköznapi világnak". Ez utóbbi mondat értelmezését az olvasókra bízzuk, mindenesetre ez alapján eklektikus dalcsokorra számíthatunk, és ezt az eddig közzétett két dal is alátámasztja. Elsőként a Take My Side vált publikussá még tavaly novemberben, egy hetyke garázsrock'n'roll csörömpölés:


És most valami egészen más: a friss kislemezdal Anna a nyolcvanas évek szintis-grúvos new wave-jének zanzája szaxofonnal megbolondítva, a hozzá forgatott klipben pedig Will Butler táncol éjszaka, tökéletesen átadva nemcsak a dal hangulatát, de az egész laza személyiségét is.

https://recorder.blog.hu/2015/01/29/az_arcade_fire-bol_will_butler_tancot_jar_elso_szoloalbuma_oromere
Az Arcade Fire-ből Will Butler táncot jár első szólóalbuma örömére
süti beállítások módosítása