Kanye West új dalt adott elő, Madonna hatalmasat esett a BRIT Awards-on, és díjakat is átadtak

2015.02.26. 10:22, subrecorder

kanye_brit.jpg

Tegnap este zajlott le a BRIT Awards, Nagy-Britannia legfontosabb zenei díjátadója. A nyertesek között sok meglepetés nem akadt, inkább az élő fellépők hoztak izgalmat. Kanye West új dalt adott elő készülő lemezéről, Madonna pedig leesett a színpadról.

A tavalyi BRIT Awards legérdekesebb eseménye (David Bowie Skóciát marasztaló üzenetén kívül) az volt, amikor Alex Turner, az Arctic Monkeys frontembere díjuk átvételekor viszonylag hosszú beszédet mondott arról, hogy milyen jó lenne visszahozni a rockzenét az ilyen és ehhez hasonló díjátadókra, mert az embereknek szükségük van rá. Úgy tűnik, ha lavinát nem is indított el, azért valamit sikerült elérnie, idén ugyanis a Legjobb Brit Csapat trófeáját ismét egy gitárzenekar, a Royal Blood vihette el. Természetesen nagy felbolydulást okozva, hiszen a One Direction fiúbanda is jelölve volt, az ő rajongóik pedig azt sem tudják, kik ezek az emberek! A Royal Blood egyébként Black Keys-t és Arctic Monkeys-t vegyítő zenéjével tavaly óta szép népszerűségi köröket fut, bár a Brit Áttörés-díjat nem ők, hanem Sam Smith nyerte, de hát őt nehéz lett volna ebben megverni. A legjobb album Ed Sheeran második lemeze lett (X), szintén ő lett a Legjobb Férfi Előadó (a Legjobb Női Előadó pedig Paloma Faith), a Legjobb Producer Paul Epworth. A Legjobb Nemzetközi Csapat díját a Foo Fighters kapta egy elég érdekes mezőnyből (többek közt a közepesen népszerű folkpop duó First Aid Kit is jelölve volt), az Uptown Funk, Mark Ronson veszélyesen ragadós popslágere a Legjobb Kislemez díjjal gazdagodott.

A legtöbb helyen tehát beigazolódott a papírforma, érdekesre sikeredtek viszont a élő performanszok. A dalok általában a minimalizmus jegyében kerültek színpadra, kezdve Taylor Swift nyitó előadásával. Az énekesnő minimális vetítéssel, egyszerű fekete ingben adta elő a Blank Space-t, a Royal Blood duója pedig szinte nulla körítéssel játszotta el a Figure It Outot. Fellépett még a Take That, Paloma Faith, George Ezra fővárosunkat is megidézte, viszont kétségkívül a legnagyobb durranás Kanye West záró show-ja volt, ő egy új dalt mutatott be a londoni O2 Aréna színpadán. Az All Day-ből keringtek ugyan már rossz minőségű részletek az interneten, de teljes terjedelmében most hallhattuk először a dalt. West fekete pulóveres tömeggel és két lángszóróssal lépett színpadra, a szám pedig a rapper jó szokásához méltóan teljesen más, mint a legutóbbi lemezén, a Yeezuson hallhatóak. A pillanat azonban, amiről mindenki emlékezni fog az idei BRIT Awards gálára, az Madonna Nagy Bukása volt - az énekesnőt egyik táncosa véletlenül lerántotta a színpadról.


Kanye West előadása:


a Royal Blood:


George Ezra és Budapest:


Taylor Swift:


Madonna máris legendás esése:

https://recorder.blog.hu/2015/02/26/uj_dal_kanye_westtol_es_egyeb_dolgok_a_brit_awardsrol
Kanye West új dalt adott elő, Madonna hatalmasat esett a BRIT Awards-on, és díjakat is átadtak
süti beállítások módosítása