Fehér karácsony helyett - a kedvenc havas dalaink

2014.12.24. 16:04, Frontrecorder

50wreleasearticle2.jpg

Idén is nélkülöznünk kell a havat a karácsonyi ünnepek alatt, így kénytelenek vagyunk dalokkal megidézni, hogy legalább gondolatban borítson be mindent a frissen hullott, vastag, csillogó fehér hótakaró. A Recorder szerzőinek kedvenc havas dalaival kívánunk minden olvasónknak nagyon boldog karácsonyt!  

Biczó Andrea

Kula Shaker: Snowflake

Crispian Mills-ék zenekarának, még az aktív időszakéban - vagyis sajnos utoljára úgy 2010 körül - volt egy olyan jó szokása, hogy minden karácsonykor előálltak 1-2 ingyenesen letölthető saját vagy feldolgozás dallal, természetesen az ünnepekhez köthető témákban. Ez a dal nálam pedig 2010 óta beakadt a karácsonyi playlistbe, és annak üde, vidám, bohókás - jó, mondjuk ki, hogy cuki - színfoltja.


Csada Gergely

Nick Cave & The Bad Seeds: Fifteen Feet If Pure White Snow

Itt a snow persze nem a téli hó, hanem a jó öreg kokain, ami oly sok mindenkit maga alá temetett már, és csak akkor lehet kimászni belőle, ha saját magadat rántod ki belőle. Legalábbis Cave szerint - de ő csak tudja.


Dömötör Endre

Kate Bush: Snowed In At Wheeler Street

Nyilvánvaló példa, hiszen Kate Bush eddigi utolsó stúdiólemeze, a 2011-es 50 Words For Snow teljes egészében a hóról, a télről szó, de ennél jobb példát tényleg nem tudok havas dalokra. A világ átalakulásának egyik leglátványosabb pillanata, amikor leesik az első hó – Bush érzéki világán keresztül ezen a dalon és lemezen erre a transzformációra nyílik ajtó. Hipnotikusan hömpölyög, mint egy kiadós és idén is annyira hiányzó hóesés.



HA HÓ, ITT EGY GALÉRIA HAZAI ELŐADÓK PRIVÁT HAVAS FOTÓIBÓL.


Elekes Roland

Galaxie 500: Snowstorm

Ha egy igazi hóvihar olyan, mint ez a dal, akkor nagyon remélem, hogy nyakunkon a jégkorszak!


Forrai Krisztián

Saint Etienne: Snowplough

Ha havas dal kell, akkor nekem egyből ez ugrik be, igaz, leginkább azért, mert a kedvenc karácsonyi számom, az I Was Born On Christmas Day kislemezén van rajta ez a hipnotikus hóeke-breakbeat instrumentál.


Judák Bence

Galaxie 500: Listen, The Snow Is Falling

Az amerikai trió a legjobb kopírozó, másolatai még a forrásanyagoknál is jobbak, akár George Harrisonról, akár a Joy Division-ről van szó (vagy itt Yoko Onóról, ugye – a szerk.). Ezúttal Bécsben vagyok, fáj a szívem, a hó meg csak esik és esik.


Kálmán Attila:

The Golden: Winter's Dearest Snow

Esetlenül csilingelő folk, mintha a Neutral Milk Hotel aranyos kistesója lenne.

A dal itt meghallgatható

ÉS HOGY MIT HALLGATNAK LEGSZÍVESEBBEN A MAGYAR ZENÉSZEK KARÁCSONYKOR? ITT MEGTUDHATOD.


Mika László

Frank Zappa: Don't Eat The Yellow Snow

A magát komolyan soha nem vevő bajszos ebben a két percben egy kedves kis történetet mesél el egy eszkimóról, akinek az anyukája megtiltja, hogy megegye a pisás citromos havat.


Soós Csaba

The Aislers Set: Hit The Snow

Ez a dal csak a címében havas, ugyanis ez igazából a tökéletes tavaszi popfuvallat, az egyberészes pöttyös lányruha, a cuki állatos pólóra rácsöppenő vanília és puncs fagyi! Egyszerre!


Sugó Lilla
Evangelicals: Snowflakes
Nem hagy maga után latyakot, és akár nyáron is elő lehet szedni. Jobb, mint egy hógömb!


https://recorder.blog.hu/2014/12/24/feher_karacsony_helyett_a_kedvenc_havas_dalaink
Fehér karácsony helyett - a kedvenc havas dalaink
süti beállítások módosítása