EP-premier: The Pills: Let's Kick The Walls

2014.12.07. 19:05, rerecorder

thepillsep.jpg

Új hangzással és új felállásban lép ismét színre a hazai indierock-szcéna egyik régi ismerőse, a 2006 óta létező The Pills. A háromszámos friss kiadvány a zenekar számára eddig taposatlan csapásvonalon halad, a négyfős bagázs az életerős Let’s Kick The Walls EP-vel rúgja ki a falat és rúgja be újra saját motorját - premier a Recorderen.

pills_ep_borito.jpgA Pills már 2006 óta aktív szereplője a hazai alternatív/indie/dallamos gitárzenei színtérnek, idén azonban, ahogy Madácsi Dávid basszusgitáros fogalmaz, a fiúk „tiszta lappal indulnak”. A némileg módosult tagsággal, a korábbiaktól jelentősen eltérő megszólalással rögzített új kiadvány ezt rögtön be is bizonyítja. Ropogós, energikus az új hangzás, markáns az arculat, a szórakozásból pedig a közönség is profitál: melodikus, friss és ihletett garázsrock szól úgy, mintha az Arctic Monkeys nem felejtett volna el dinamikus popdalokat írni.

A hanganyagot Szűcs Szabolcs közreműködésével rögzítette a zenekar, amelynek mostani felállása: Lapis Balázs (gitár, ének), Balázs Barnabás (ének, gitár), Németh Domonkos (dob) és Madácsi Dávid. Őket egészíti ki az új kiadványon szaxofon (Kriszt Ármin), trombita (Sajó Dániel) valamint Hammond-orgona (Premecz Mátyás) és varázsolja a dalokat teltté, dübörgővé, színessé. Madácsi Dávid a zenekar visszatéréséről mesélt: „nagyon boldogok vagyunk, hogy végre elkészült. Rengeteg biztatást, és basztatást kaptunk zenekartársainktól, hogy ugyan adjuk már ki az EP-t és nyomjunk végre közös koncerteket. Nem volt egyszerű szülés, hiszen Guiness-rekordba illő, közel két év alatt hoztuk össze, de ez a rengeteg változtatásnak, finomításnak köszönhető. Reméljük megérte ennyit dolgozni rajta, és elnyeri a közönség tetszését!” 

Ezt egészíti ki Lapis Balázs, aki a dalok felvételéről is beszélt: „szerencsénk volt keverés terén Szabival, mert hamar megtaláltuk a közös hangot. A Mesa Boogie-k vintages soundját pedig pont olyanra sikerült kikeverni, hogy megidézze a 60-as évekbeli woodstocki hangulatot. Premecz Matyi hammondozása meg végképp hozzátesz ehhez és az ő játéktechnikája megadja azt a löketet a számainkban, amit abban a korszakban a legális hangulatjavítókkal ötvözött zenék hordoztak.

Akinek azonban ez sem lenne elég, december 13-án megkaphatja a kiegészítő dózist a Beat On The Bratben tartandó EP-bemutató bulin, Facebook-eseményoldal


a háromszámos friss EP teljes egészében: 


az EP interaktív beharangozó videója: 

https://recorder.blog.hu/2014/12/07/ep-premier_the_pills_let_s_kick_the_walls
EP-premier: The Pills: Let's Kick The Walls
süti beállítások módosítása