Nyerj egypéldányos vinyl lemezt Banyektől!

2014.10.24. 15:56, Frontrecorder

banyek.jpg

A hazai underground elektronikus zenében kevesen ténykednek olyan szerteágazóan, mint a színtér egyik régi motorosa és fáradhatatlan aktivistája, Banyek, azaz Hargitai András. Minden tevékenységére jellemző az új utak keresése, így szervezett már zenei rendezvényt Kickstarter-kampányból finanszírozva, és évek óta adja oda a zenéjét ingyen egy példányban nyomott vinyl lemezeken dj-knek, szervezőknek, ismerősöknek. És most a mi egyik olvasónk is birtokolhat egy ilyen egyedi lemezt, rajta Banyek készülő új albumának három trekkjével!

Hargitai András a kétezres évek eleje óta van jelen a hazai elektronikus zenei undergroundban: zenél (Banyek név alatt 2009-től, korábban a Soutien Gorge elektroakusztikus projekt tagja volt), dj-zik (illetve ez múlt idő, két éve abbahagyta), viszi a Bitlab kiadót (másodmagával) és a Complementary Distribution netlabelt (egyedül), partikat és zenei eseményeket szervez, elektronikus hangszeres workshopokat vezet, továbbá cikkeket ír és előadásokat tart elektronikus zenei témákban. Számos stílusban alkot, de a fő nyomvonalát a dub formanyelvéből táplálkozó irányzatok, a dub ambient, dubtechno a dubstep jelentik. 2006-ban a MÜPA nagyteremben hallott először analóg elektronikus hangszereket, akkor határozta el, hogy áttér ezeknek a használatára és gyűjtésére. Mostanra komoly analóg hangszerparkot tudhat magáénak, melyben klasszikus szintetizátorok mellett házilag, külön neki épített eszközök is vannak. Mind a fellépésein, mind a stúdióban ezekkel a vasakkal zenél élőben, a rögzített felvételeinél csak minimális szoftveres utómunkát alkalmaz. A legutóbbi megjelenése idén februárban egy 2step elemekkel is tarkított dubtechno EP volt a Klangschleife kiadónál.

Jelenleg egy 8+4 számos anyagon dolgozik dubstep-dubtechno-2step-dub ambient vonalon, de addig nem teszi közzé digitálisan, amíg az egészet szét nem osztotta egypéldányos vinyl lemezeken, ahogyan az utóbbi pár évben tette a zenéivel. "A vinyl jobb hangérzete és más fizikai előnyei mellett a promót így egyénre szabhatom és nem röstellem úgy, mint a fájlküldést. Meg akarom tisztelni azt, aki kapja, ha már egyszer szeretnék adni valamit neki" - mondja erről. A készülő lemezről három számot vágatott egy 10"-es korongra a Vinylteamnél, "Az első zene egy perkusszív kelet-német hangzásokban nem szegény dubstep, láttam már, hogy az ilyesfajta hangokkal rendelkező zenét krautstepnek hívják, de ez lehet, hogy téves elnevezés :) A másik két zene dubtechnóra jellemző hangszíneket önt 2step-formákba. Tánczene. Mindegyiket az utóbbi egy évben vettem fel a hangszereim segítségével, minimális utómunkával" - ad rövid jellemzést a trekkekhez.

Az abszolút exkluzív, borítótasak nélküli lemezt Banyek a Recorder egy olvasójának ajándékozza, annak, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- megírja nekünk emaiben, hogy számára mit takar a dub fogalma.

A válaszokat a jatek@recorder.hu címre várjuk, Banyek tárggyal. Sorsolás október 31-én 16 órakor. A nyertest emailben értesítjük. 

Íme a lemez:

banyekvinyl.jpg


ez pedig - hogy ne áruljunk zsákbamacskát - a zene, ami rajta van:

 

https://recorder.blog.hu/2014/10/24/nyerj_egypeldanyos_vinyl_lemezt_banyektol
Nyerj egypéldányos vinyl lemezt Banyektől!
süti beállítások módosítása