Most akkor Ariel Pink nőgyűlölő vagy nem?

2014.10.15. 13:58, subrecorder

madonna_ariel.jpg

November 18-án jelenik meg Ariel Pink új duplalemeze, a pom pom, de nem ezzel került a hírekbe, hanem egy Madonnát ekéző nyilatkozattal, ami szép kis Twitter-háborút szült - még Grimes és a Black Lips is beszállt.

A felzúdulás kiindulópontja, hogy Ariel Pink a Faster Loudernek adott interjújában azt állította, Madonna emberei felkérték, segítsen be az énekesnő új albumán. Mindezt pedig keresetlen Madonna-kritikával körítve, így: "Valami érdekesen veszélyeset akartak. Dalokra van szükségük. Most már nem kérheti meg az Avicii-jét, vagy a mittudomén milyen producereit, hogy írjanak neki egy technószámot, amire lehet vonaglani, mintha még mindig 20 éves lenne. Most már igazi dalokra van szükségük. Valamilyen szinten én is felelős vagyok ezért a vissza az értékekhez dologért. Hívjatok nosztalgikusnak, de az első albuma olyan jó volt, hogy onnantól már csak lefelé vezetett az út. A Ray Of Light gáz. Amit meg utána csinált, az senkit nem érdekel. Ez mutatja leginkább az értékek elvesztését. Az embereknek ennél több svungra van szükségük. Több fahéjra az almás pitéjükbe, vagy ilyesmi."

grimeismeimsiemsiems.jpgA választ természetesen nem késett sokat, Madonna írt felháborodott üzenetet a Twitterre, amelyben felszólítja a menedzserét, Guy Oseary-t, hogy azonnal vonják ki Pinket a projektből. Oseary erre szintén itt írta válaszként, hogy ők még csak nem is hallották soha az Ariel Pink nevet, de ha hallották volna, se akarnának egy sellővel dolgozni (haha). A történetnek itt vége is kellett volna, hogy legyen, ellenben most kezdődik csak igazán! Grimes ugyanis harcba szállt a a következő tweettel: "Ariel Pink nőgyűlölete tipikusan olyan szarság, amit minden zenével foglalkozó nőnek naponta el kell viselnie. A Ray Of Light pedig egy mestermű." Pink erre csak annyit válaszolt, hogy szerinte a Live To Tell sokkal jobb. A Black Lips zenekar is az ő oldalára állt, amikor nekiszegezték a kérdést Grimesnak, hogy hol nőgyűlölet az, ha jobban szerette az első albumát, mint a többit. A tavaly remek bemutatkozó lemezt készített Waxahatchee  ellenben a női oldal pártját fogta, állítása szerint ő soha nem is értette, hogyan lehet egy ilyen bunkó (mármint Ariel Pink) ennyire közkedvelt.

jelenleg itt tart a történet. Nem is olyan régen egyébként Ariel Pink arról is mesélt, hogy egy hölgy jól megütötte és 1000 dollár kárt okozott a kocsijában, miután egy randi után volt képe felajánlani, hogy fizet az ebédért. Mi nem kommentálnánk a mostani ügyét, beszéljünk inkább az új lemezéről, amely karrierje során elsőként simán csak Ariel Pink és nem Ariel Pink's Haunted Graffiti név alatt jelenik meg. Ennek ellenére állítása szerint ez lesz az eddigi legkevésbé egyszemélyes albuma, rengeteg zenész segített neki a felvételek során. Pink legutóbbi lemezét a 2012-es Mature Themes-t mi is nagyon szerettük (a 15. helyre soroltuk az év legjobbjai között), most pedig egy még annál is nagyszabásúbb albumra készül, amin 17 dal kap helyet, összesen 69 percben. A játékos pom pom cím mellé egy játékos dalt is megosztott, a Put Your Number In My Phone a felszínen egy habkönnyű elszállásnak hangzik, csak a mélyére ásva kerülnek elő a Pinkre jellemző furcsaságok. A dal klipjében a copfos énekes egy kerekesszékes barátját tolja egy bevásárlóközpontban, ahol megpróbálnak csajozni.


Ariel Pink új lemezének első hallható dala, a Put Your Number In My Phone:


a pom pom cuki borítója:

ariel.jpg

https://recorder.blog.hu/2014/10/15/most_akkor_ariel_pink_nogyulolo_vagy_nem
Most akkor Ariel Pink nőgyűlölő vagy nem?
süti beállítások módosítása