Albumpremier! The Qualitons: Tomorrow's News

2014.09.11. 10:25, rerecorder

qualitons ny 2.jpg

A Qualitons történetét a Recorder eddigi négy éve során mindig kiemelt figyelemmel követtük, hiszen mindig kiemelkedőek voltak a hazai színtéren. Kezdve attól, hogy Kanada Káosszal európai hírű funkos, jazzes, szörfrockos beatpop zenekar lettek (Panoramic Tymes album 2010-ből), aztán folytatva, amikor némi szünet után, kissé átalakulva, 2012 végén beatrockosabbra vették a hangzást (Life Awaits), majd határozott pszichedelikus rockos irányváltással elkezdtek dolgozni az új albumon, amiről eddig két igen klassz dalt (a Staint klippel és a Walkin' On Watert) mutattuk be. A tagok egyéb projektjei (MYGL, WNDRBND) sem maradtak ki, de mi maradt hátra? Hát a visszatérő nagylemez! Premier!

Q_borito_itunes_sima.jpgA Qualitons második stúdiólemeze a hatvanas években gyökerező freakbeates, pszichedelikus anyag, de olyan, amin tisztán hallani, hogy a kortárs zenei színteret is jól ismeri a kvintett. A Tomorrow's News című lemezről Szőke Barna gitáros nyilatkozott a Recordernek: „A lemezt a Bem mozi egykori mozitermében vettük fel, egy kényelmes hét keretében. A hangszeres részt ezúttal is egyben játszottuk fel, akárcsak az első lemezünkön, majd ezt követte az éneksávok felvétele, de ezt már a próbateremben tettük. Az utómunkálatok a Londoni Wax stúdióban készültek, a maszter meg újra itthon, ezért ez most egy elég sokat látott lemez. Ebben a sorrenden látott tehát világot az anyag: Puha Szabolcs felvette, J.B. Pilon megkeverte Londonban, majd Válik Gábor maszterelte itthon. Ezúton is köszönjük nekik a remek munkát! Egy szép remek történet! A számok már egy évvel korábban megszülettek, szóval a lemez nagy része a „kezünkben” volt, de azért jutott bőven munka a felvételek alatt, ami a hangszerelést, énektémákat, vokálokat illeti. Nagyon szeretjük ezt a lemezt. Szeretjük játszani is, mert nagyon rugalmas részek vannak a számokban, így sok lehetőségünk adódik nyújtani, avagy szabni a fellépéseken egyes részekből. Szeretjük, ahogyan szól, tehát nagyon elégedettek vagyunk! Reméljük, hogy a közönségnek is tetszeni fog és eljön majd meghallgatni minket amikor alkalmuk adódik rá! A jövőben szeretnénk itthon fesztiválokon játszani a műsort, lehetőleg sok alkalommal.”

a Qualitons ma, szeptember 11-én mutatja be a lemezt élőben először az A38-on, az igen figyelemreméltó vendégzenekarok (Run Over Dogs, Middlemist Red) fellépése után, Facebook-eseményoldal


a Tomorrow's News című lemez teljes egészében: 

 


fotó és lemezborító: Lékó Tamás

https://recorder.blog.hu/2014/09/11/albumpremier_the_qualitons_tomorrow_s_news
Albumpremier! The Qualitons: Tomorrow's News
süti beállítások módosítása