Klippremier! The Qualitons: Stain

2014.04.29. 11:30, rerecorder

Q_cover.jpg

A Qualitons visszatért és hangosabban, mint korábban bármikor! Sőt, elszálltabban, elszántabban és odacsapósabban is! A 2012-ben némileg átalakult zenekar már bemutatkozott a Life Awaits klipjével, 2013-ban elkészítette - 2010-es Panoramic Tymes utáni - második stúdiólemezanyagát, a Tomorrow's News-t, amelyet nemrégiben be is fejezett az öttagú formáció és most itt van róla az első klipes dal, a nyers, odakent, szakítós-újrakezdős Stainhez. A videót MYGL néven a zenekar gitárosa, Szőke Barna rendezte és csattanós választ ad minden kérdésre. A Qualitonst élőben legközelebb április 30-án, szerdán, a hosszú hétvége első estéjén láthatjuk a Muzikumban.

A Qualitons új lemezanyaga a hatvanas-hetvenes évek feszesebb, pszichedelikus beatesebb, rockosabb stílusait idézi, de meséljen minderről a kvintett énekes-gitárosa, G. Szabó Hunor„2013 a megújulás éve volt a Qualitons számára. A csendes, de annál hatékonyabb időszak eredményeként idén áprilisban befejeztük legújabb lemezünk munkálatait, amely terv szerint szeptemberben jelenik meg bakelit formájában Tomorrow's News címmel. A lemezen 9 szám lesz hallható, amelyek hangzásvilága, többszólamú vokál témái, lüktető beatjei, pszichedelikus hangulatai, kissé újabb köntösbe bújva, de a zenekartól megszokottan a 60-as éveket idézik. A lemez legrövidebb, legfrappánsabb számához videó is készült. A dal nem akar sokat, mint a mondanivalója sem. Egy lendületes, szakítós, tavaszköszöntő szám. Azonban semmi nem marad büntetlenül, akár az élettől, akár a nőktől visszakapjuk a váratlan, vagy várva várt pofonokat, és ez így van rendjén…

A videót tehát a kliprendezőként (The Poster BoyAmber SmithHó Márton) is aktív Szőke Barna rendezte MYGL néven, két színész (Szabó Vera és Tasnádi Bence) játssza benne a főszerepet, de a helyzetgyakorlatra épülő, makrojeleneteket felnagyító képsorokban feltűnik a zenekar is. Nagyon köszönjük a stáb (DDK Productions Group) kitartó munkáját és mindenki másnak is, aki segített, nélkülük nem valósulhatott volna meg ez a fura világ! Én nem is magyaráznám a klipet, valóban kapunk az élettől olykor igazán nagy pofonokat, de úgy érzem minden kapott pofonnak oka van, a pofonok után meg érdemes elgondolkodni és tovább lépni, vagy az újabb pofonra várni. Szeretünk áldozatok lenni, és mindkét szerepben - ha kapjuk a pofont, akkor is, ha adjuk, akkor is” - mondja a rendező.

A Qualitons szeptember 11-én, az A38-on tartja a Tomorrow's News lemezbemutató koncertjét, addig pedig május 23-án az Erzsébet téri Fő Utca Fesztiválon, június 25-én pedig a Budapest Parkban lép fel, legközelebb viszont most szerdán, április 30-án a Muzikumban, Manoyával közösen, a nyár végéig ez lesz az utolsó alkalom, hogy klubkoncerten is elcsíphetjük a zenekart, Facebook-eseményoldal.

a Stain videója, amelyben a tekintetek, az apró rezzenések és momentumok játsszák a főszerepet, mint például egy meginogó asztalról majdnem ledőlő szódásszifon: 

https://recorder.blog.hu/2014/04/29/klippremier_the_qualitons_stain
Klippremier! The Qualitons: Stain
süti beállítások módosítása