Magyarradar – Dope Calypso

2014.09.10. 18:23, rerecorder

dope ny.jpg

A zajos garázspunk legfrissebb hazai üdvöskéje, a Kollaps összezuhanó romjain alakult Dope Calypso szeptemberben jelenteti meg bemutatkozó albumát Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost címmel, amelyről a Recorderen debütált a mocsári szörnyes B-horrorklip, most be is mutatjuk tisztességesen a társaságot - vagyis inkább bemutatják ők magukat!

Megalakulás éve: 2013.

Tagok: Bakó Balázs (dob), Kelemen László (gitár), Sarkadi Miklós (ének, gitár).

Dope_Calypso_002_1.jpgStílus: Garázspunk.

Hatások: 8-tól 5-ig dolgozunk.

Kiadók: Launching Gagarin.

Történet: 2013 októberében alakultunk, először a Kollaps nevű halódó formációban zenéltünk együtt közvetlenül azelőtt, hogy az 2013 szeptemberében határozatlan időre pihenőre vonult. A kreatív energiákat szerettük volna valamilyen módon tovább vinni, így néhány próbára még 2013 őszén sort kerítettünk hármasban. A véletlen úgy hozta, hogy Kelemen László másik zenekara, a Haunebu nevű zajhipszter wannabe kommuna szintén határozatlan időre szüneteltetni kezdte működését, így akár mondhatnánk, hogy a két korhadt budi romjaiból zsenge, illatos rózsabimbó fakadt. Miklósnak semmi hangja, így kézenfekvő volt, hogy csakis ő énekelhet, és mivel az agya képtelen ritmikailag bármilyen függetlenítés kicsiholására, ezért gitároznia is kell. Balázs képzett énekes, ezért őt bosszúból a dobok mögé ültették, Lacinak így nem maradt más kihívás, mint hogy basszusgitár alkalmazása nélkül betöltse a basszusgitáros szerepét. És itt van ugye az önfelszopás zajos, kitartott csúcspontja, micsoda őrület, nincs egy zenekarban basszusgitár. Hát ilyet még nem látott a világ (de). Szó mi szó, a végeredmény mindenkit nagyjából meglepett, ugyanis a következetes koncepció-, és sallangmentesség meghozta apró, fanyar gyümölcsét, a 2014 szeptemberében megjelenő első nagylemezt.

dope 3.pngMegjelenések: Black Swamp Thing kislemez (2014. június), Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost album (2014. szeptember)

Küldetés: I don’t wanna live on this planet anymore.

Jövőkép: Egy év, egy lemez, egymillió dollár.

Mellékprojektek: Miki képregényt ír.

Szexepil: Nincs szakállunk, soha nem voltunk cool-listások.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Két svéd mozgássérült zenerajongó dedikált fényképet kért tőlünk, postán.


A Dope Calypso legközelebb szeptember 13-án játszik az A38-on, a Bored Nothing és a Fran Palermotársaságában, Facebook-eseményoldal


Farewell To The Fairy, Goodbye To The Ghost album előzetes samplere, premier jövő hétfőn a Recorderen!
 


JÖN A 25. RECORDER MAGAZIN! JÖN AZ AUSTRA! REC025 LAUNCH PARTY SZEPTEMBER 11-ÉN.

https://recorder.blog.hu/2014/09/10/magyarradar_dope_calypso
Magyarradar – Dope Calypso
süti beállítások módosítása