Magyarradar – The Stickfigures

2014.08.21. 13:32, rerecorder

stickfigures.jpg

Egy Seattle-ben született magyar énekes-dalszerző, Tom Boros Budapestre költözve szép fokozatosan gitárpop zenekart épített és az így létrejött, egyre többet koncertező The Stickfigures nemrég adta ki ígéretes dalokkal teli cím nélküli bemutatkozó EP-jét. Bemutatkoznak Magyarradar rovatunkban is.

Megalakulás éve: 2012.

Tagok: Tom Boros – szöveg, ének, gitár, Gombai Gellért – gitár, Péter Ádám – basszusgitár, Gombai Gábor – dob.

Stílus: Trubadúr pop, rock.

borito.jpgHatások: Vannak közös nagy kedvenceink (a teljesség igénye nélkül mondjuk Pearl Jam, The Cure, Placebo), de szerencsére mindenkinek megvannak a maga ösvényei is (Tom Waits, Pink Floyd, Dave Matthews Band, Roy Orbison, U2, Depeche Mode, Radiohead, The Killers). A zenén kívül más művészeti ágakra is vevők vagyunk, például nagy hatással vannak ránk: David Lynch, Stanley Kubrick, Wes Anderson, Tim Burton, vagy akár Kevin Smith és Santiago Segura filmjei is.

Kiadók: Jelenleg nincs kiadónk.

Történet: A mostani formájában 2013 őszétől működő zenekar gyökerei 2011-re vezethetőek vissza, mikor az USA-ban letelepedő szülők sarja, a seattle-i Tom Boros hazalátogatott, majd egyszerűen itt ragadt. Tomi először egyedül, majd Gellért csilingelős gitárjátékával kiegészülve léptek fel kisebb kocsmákban, leginkább a Vittulában. Aztán ezt továbbgondolva Gellért öccsével (Gáborral) házi felvételek készítésével folytatták tovább a zenekarhoz vezető kísérleteket. A végső formáció kialakulását – az addig laptopról szóló bőgőt felváltva – Ádám beszállása jelentette, így kezdődhetett el a komplett zenekari munka. Tom egyedi, erős, karakteres hangja és az energikus, néhol melankóliába hajló egyszerű kíséret különleges zenei világot teremt. 2013-tól rendszeresen koncertezünk. Megfordultunk már a Roham Bárban, a Gödörben, az AnKertben, de voltunk már a MÜSZI és Bálna vendégei is. 2014 nyarán jelent meg Puha Szabolcs hangmérnök közreműködésével a cím nélküli kislemezünk, melyhez ősszel a klip is elkészül.

stickf 2.jpgMegjelenések: 2014 július: The Stickfigures EP, 2014 ősz: a Disco című számhoz klip.

Küldetés: Küldetésünk az emberi fülön keresztül beszivárogni a lelkekbe és ott visszafordíthatatlan folyamatokat generálni.

Jövőkép: Jövőre legalább a magyar klub és fesztiválélet számon tartott zenekara szeretnénk lenni, de külföld felé is kacsintgatunk.

Mellékprojektek: Tagadjuk, hogy bármihez is közünk lenne.

Szexepil: A sok közül az egyik legjobb, hogy Tomi képes egy egész koncerten át lábujjhegyen énekelni.

Legnagyobb eredmény, elismerés: Már kétszer felismertek minket az utcán!


az ötszámos The Stickfigures EP teljes anyaga: 


egy teljes The Stickfigures-koncert a Roham Bárból, idén májusból: 


The Stickfigures Facebook-oldal

https://recorder.blog.hu/2014/08/21/magyarradar_the_stickfigures
Magyarradar – The Stickfigures
süti beállítások módosítása