Klippremier! ANEZ: Walk Alone

2014.04.18. 14:00, Frontrecorder

anez_1.jpg

Az ANEZ avant-pop-elektronika duótól legutóbb tavaly ősszel mutattunk egy szó szerint is lecsupaszított videót (In The Shell), és most ismét egy minimalista klippel jelentkeznek. Sőt, a Walk Alone című meditatív dalukra készült képanyag már inkább egy performansz, amit Japánban vettek fel egy iPad minivel.

Az ANEZ legutóbbi albuma tavaly áprilisban jelent meg, majd novemberben egy kortárstánc előadáshoz írtak zenét (illetve szerepeltek is a darabban). Idén márciusban két hetet töltöttek Tokióban, erről Szalai Anesz, a formáció énekesnője így mesél: "Két évvel ezelőtt Budapesten, a Sound Of Japan estjén ismerkedtünk össze egy japán zenekarral (Lloy), velük közösen, illetve a Whereabouts Records szervezésében léptünk fel. Négy koncertet adtunk különböző helyeken, underground kluboktól művészeti galériákig. Sok helyi zenekarral és dj-vel találkoztunk, és volt egy közös performanszunk egy Mehico nevű festőlánnyal: ő festett, mi játszottunk és a végén megfordulva csodálatos képet láttunk magunk mögött. Nagyon nagy élmény volt, és szeretnénk itthon is közös koncerteket csinálni a Lloy-jal, mert szívesen jönnének." A duó mindenképpen akart videóanyagot rögzíteni a japán fővárosban, méghozzá olyan egyszerű eszközökkel, amiket bárki használhat. Ez lett végül a Walk Alone klipje, amit ők "hand-made art movie"-nak aposztrofálnak, és mint az énekesnő mondja, "a lényeg a helyszínek adta hangulat megörökítése volt".

A dal egyébként már megjelent a Chi Recordings tavaly év végi, ingyen letölthető válogatáslemezén, ez az első kész szám az ANEZ készülő, második albumára, amelyet ősszel szeretne kihozni a páros. A Walk Alone Tokióban sétálós videója alább látható, az ANEZ legközelebb április 23-án koncertezik a Gödör klubban, iamyank és a Black Nail Cabaret társaságában, Facebook-eseményoldal itt.  

https://recorder.blog.hu/2014/04/18/klippremier_anez_walk_alone
Klippremier! ANEZ: Walk Alone
süti beállítások módosítása