Klippremier! ANEZ: In The Shell

2013.10.16. 11:07, Frontrecorder

anezindex.jpg

Az izgalmas, poposan experimentális elektronikus zenét játszó budapesti ANEZ nemrég mutatkozott be Magyarradar rovatunkban, most pedig a duó itt nálunk mutatja be új, minden szempontból lemeztelenített videoklipjét, amelyet az idén áprilisban a Chi Recordins-nál megjelent angol nyelvű albumuk In The Shell című dalához készítettek.

A Dust című lemezen szereplő dalhoz a páros férfi tagja,  Demeter Zoltán a következő magyarázatot fűzte: "Ez az egyetlen a lemezen, amiben mindketten éneklünk. Nem véletlenül, mert a szöveg két ember legbelső érzéseit meséli el, amiket talán meg sem osztanak egymással, pedig azt hiszik, mindent tudnak a másikról. Az egyikükön az látszik, hogy boldog, közben valamilyen megmagyarázhatatlan szomorúságot érez, és hogy ezt senki sem értené, a másik pedig pontosan látja ezt, de nem tudja kifejezni. A páncél, amit védekezésül hordunk, akadály is egyben. Erről szól a szöveg. A zenét mi sem értjük..."

És hogy a klip miért lett ennyire minimál és statikus, azt Szalai Anesz árulta el: "Amikor elkezdtük az ANEZt, szinte mindent úgy csináltunk meg, ahogy akkor eszünkbe jutott, a hangzástól a színpadképen át a klipekig. Ha kitaláltunk valamit, ami jó ötletnek tűnt, gyorsan felvettük vagy megcsináltuk abból, ami a kezünkbe akadt. Ez a klip is egy akkori ötlet, csak valahogy eddig nem volt rá idő, de mégis újra és újra eszünkbe jutott, így hát meg kellett csinálni. Csak annyit szeretne megmutatni, hogy milyen az, amikor leülsz meghallgatni egy zenét és az érzelmeket vált ki belőled. Csak figyelsz és érzel."

Nos, akkor figyeljük, ahogy az ANEZ érez:

A duó legközelebb október 18-án az A38-on hallható-látható élőben a svéd Karin Park előtt, majd november 6-án és 7-én a Szkéné Színházban a 11 - Fabula fatalis című kortárstánc előadásban lépnek színpadra, illetve a darab zenéjét is ők írták. Rögtön utána pedig nekifognak a következő lemez munkálatainak. Mint mondják: "Sok minden történt szerencsére, van miből meríteni."

Címkék: klippremier anez
https://recorder.blog.hu/2013/10/16/klippremier_anez_in_the_shell
Klippremier! ANEZ: In The Shell
süti beállítások módosítása