Kurt Cobainből képregényhős lesz

2014.03.30. 12:30, subrecorder

kurt cobain comic book.jpg

A volt Nirvana-frontember életrajzi eseményeiből készít képregényt a Bluewater Productions. Nem ez lesz az első ilyen próbálkozás a kiadó portfóliójában, Tribute sorozatukban eddig többek között John Lennon, Jimi Hendrix és Jim Morrison életét rajzolták meg.

Virágzik a Nirvana/Kurt Cobain biznisz, közeledve az énekes öngyilkosságának 20. évfordulójához. Legutóbb sikerült emlékét szépen meggyalázni egy sörreklámmal, de a Bluewater képregénye - ismerve előző darabjaik minőségét - jó ötletnek tűnik. Rajzolója és írója is Jayfri Hashim, a füzet április 2-án fog megjelenni, 4 dollárért lesz megvásárolható nyomtatott formátumban az USA-ban (nálunk sajnos csak digitálisan lesz elérhető, cserébe az iTunestól elkezdve, a Google Play-en át rengeteg helyen).


NEMRÉG A HATÓSÁGOK ÚJ FOTÓKAT TALÁLTAK KURT COBAIN ÖNGYILKOSSÁGÁNAK HELYSZÍNÉN.

"A Tribute képregények olyan emberek történeteit mesélik el, akik nagy változásokat vittek végbe a világban, amíg még köztünk voltak. Mi így tisztelgünk előttük. Ez nem csak egyszerűen egy remek módja, hogy megértsük Kurt Cobain jelentőségét, hanem egy nagyszerű eszköz arra is, hogy a gyerekek olvashassanak róla egy másfajta médiumban. A mi képregényeinket már tanítják iskolákban, könyvtárak szerves részeivé váltak" - mondta mindezt a Bluewater laptulajdonosa, Darren G. Davis.


Nemrég animációt is készített egy amerikai tévécsatorna egy addig nem hallott Cobain-interjúhoz:


A Nirvana híres Unplugged koncertje, ami pár hónapja múlt el 20 éves:


szintén tavaly lett 20 az In Utero című, utolsó lemezük is:

Címkék: nirvana kurt cobain
https://recorder.blog.hu/2014/03/30/kurt_cobainbol_kepregenyhos_lesz
Kurt Cobainből képregényhős lesz
süti beállítások módosítása