Új fotók kerültek elő Kurt Cobain öngyilkosságának helyszínéről

2014.03.21. 14:01, Frontrecorder

kurtcobain_1.jpg

A jelenlegi ismereteink szerint Kurt Cobain 1994. április 5-én, seattle-i házában fejbe lőtte magát, holttestére három nappal később talált rá egy villanyszerelő. A Nirvana-frontember halálával kapcsolatban számos összeesküvés-elmélet született azóta, a huszadik évfordulóhoz közeledve pedig a seattle-i rendőrség újra átvizsgálta az ügyet. Semmi olyat nem találtak, ami befolyásolná a nyomozás végeredményét, előkerült viszont néhány új, eddig nem látott fénykép, melyek a helyszíneléskor készültek.

A nyomozati anyagot leporoló detektív, Mike Ciesynski a seattle-i rendőrség blogjának elmondta, személy szerint nagyon érdekesnek találja a különféle teóriákat (sokak meggyőződése, hogy Cobaint meggyilkolták), de ismét csak megerősítheti, hogy ezeknek semmilyen alapja nincs. "Öngyilkosság volt, az ügy lezárva" - tett pontot - ismét - a rendőrség részéről az ügy végére. Előkerült azért némi feltáratlan anyag, pár tekercs előhívatlan helyszíni fotó, de ezek semmit nem tesznek hozzá az eddig megállapítottakhoz. Kettőt a fényképek közül nyilvánosságra is, hoztak, az egyiken Cobain személyes tárgyai láthatók, illetve egy szivardoboz, a másikon ez a szivardoboz kinyitva, benne heroinozáshoz szükséges kellékekkel.

Cobain1.jpg

Cobain2.jpg

EGY NIRVANA-SZÁMOT VÁLASZTOTTAK MEG MINDEN IDŐK LEGJOBBJÁNAK, MELYIK LEHET AZ?

Kurt Cobain öngyilkosságának huszadik évfordulója után öt nappal, április 10-én egy jóval örömtelibb alkalom is lesz megemlékezni a kilencvenes évek egyik legnagyobb hatású rockzenészéről: ezen az napon iktatják be a Nirvanát a Rock And Roll Hírességek Csarnokába. (Ugyanezen a napon a washingtoni Hoquiam városka, ahol Coban egy rövid ideig élt megtartja az első Nirvana Day-t. Február 20-án már tartottak egy megemlékezést Aberdeenben, Cobain szülővárosában, ahol felavattak egy eléggé furára sikerült szobrot is.) Közben egy portlandi újságíró, Jaime Dunkle crowdfunding kampányt indított azzal a céllal, hogy Cobain tavaly szeptemberben árverésre bocsájtott gyerekkori házából múzeumot alakítsanak ki. A célösszeg 700 ezer dollár, eddig kevesebb mint 500 jött össze. Íme, így néz ki az aberdeeni ház belülről:

Címkék: nirvana kurt cobain
https://recorder.blog.hu/2014/03/21/uj_fotok_kerultek_elo_kurt_cobain_ongyilkossaganak_helyszinerol
Új fotók kerültek elő Kurt Cobain öngyilkosságának helyszínéről
süti beállítások módosítása