Kate Bush 35 év után újra koncertezik!

2014.03.21. 15:45, rerecorder

kate bush.jpg

Kate Bush minden idők egyik legnagyobb hatású dalszerző-előadója. Úgy általában is, de a női előadóknak különösen fontos inspirációt jelent munkássága, ami azért is hatalmas dolog, mert mindezt úgy érte el, hogy lassan negyven éve tartó pályáján eddig mindössze egyetlen egy turnét bonyolított - még 1979-ben. Aztán gyorsan elege is lett a koncertezésből. Most meg a semmiből bejelentette, hogy augusztus végén, szeptember elején tart egy tizenöt estés rezidenciát a londoni Eventim Apollo Hammersmith-ben. Finoman fogalmazva is az év koncertsorozatának ígérkezik!

A Before The Dawn című fellépéssorozat augusztus 26-án kezdődik és a bejelentett 15 koncert szeptember 19-én zárul, de nem lennénk meglepve, ha ezt később még több időponttal megtoldanák (a nagyjából 5000 főt befogadó helyszín oldalán szeptemberre még nincsenek további programok - pillanatnyilag tehát úgy 75 ezer ember juthat be a minden bizonnyal pillanatok alatt teltházassá váló programsorozatra).

A dátumok a következők:

augusztus 26., 27., 29., 30.
szeptember: 2., 3., 5., 6., 9., 10., 12., 13., 16., 17., 19.

A jegyértékesítés (az ár 49 és 135 Font között mozog, de ez szinte mellékes) március 28-án, pénteken, angol idő szerint délelőtt 9:30-kor kezdődik a Ticketmaster oldalán - magyar idő szerint tehát 10:30-kor kell nyomni a billentyűzetet! Sok szerencsét mindenkinek!

BUSH MÁR 2011-BEN ELKEZDTE FONTOLGATNI ÉLETE MÁSODIK KONCERTSOROZATÁT.

Ja és, hogy mindez miért ekkora szenzáció? Mert Kate Bush valóban csak egyetlen turnét bonyolított életében, még 1979 április-májusában, második lemeze (az 1978-as Lionheart) után, azóta pedig csak nagyon-nagyon ritkán és még annál is rövidebb ideig tartózkodott koncertszínpadokon. A The Tour Of Life elnevezésű '79-es sorozat után (melyről egy négyszámos élő EP jelent meg On Stage címmel) több okot szokás megnevezni Bush színpadtól való tartózkodásának: a nála mindig meglévő teljes kontroll feletti uralom elvesztése turnéhelyzetben, félelme a repüléstől és az is nagyon megviselte, hogy az egyik 79-es fellépése előtt tragikus balesetet szenvedett a színpadi világítás rendezője. Azóta többnyire jótékonysági koncerteken tűnt fel egy-egy rövid színpadi jelenlét erejéig, legutóbb 2002-ben énekelt felfedezője, David Gilmour egyik fellépésén.

A karrierjét teljesen saját kezében tartó énekesnő 1993 és 2005 között nagylemezt sem készített, igaz azóta megjelent albumai továbbra is bizonyítják egyediségét és nagyságát, mint legutóbb a 2011-es önfeldolgozáslemez (Direcor's Cut) és téli stúdióalbum (50 Words For Snow).

Mi mást mondhatnánk? Ezt egyszer hallani kellene élőben:


ez pedig az 1979-es turné utolsó állomásán forgatott koncertfilm, a Live At Hammersmith Odeon, éppen a mostani sorozatnak is helyet adó Hammersmith Apollóból, a koncertet az elhunyt fénytechnikus, Bill Duffield családjának megsegítésére illesztették a koncertsorozat végére, 1979. május 13-ra - a film 1981-ben jelent meg először videón és hát, eddig elég fájdalmas volt meg megnézni azt, hogy miről maradt le a világ nagy része az évek során:

Címkék: kate bush
https://recorder.blog.hu/2014/03/21/kate_bush_35_ev_utan_ujra_koncertezik
Kate Bush 35 év után újra koncertezik!
süti beállítások módosítása