Kate Bush fontolgatja élete második turnéját

2011.04.23. 18:45, -Recorder2-

És akkor, ahogy ígértük, jöjjenek a hölgyek. Elsőként a rangidős, Kate Bush. Az angol dalszerző-producer-zongorista-énekesnő, akinek életműve az utóbbi néhány évben feltűnt fiatal női előadók egész sorára volt tagadhatatlanul hatással, a Mojo magazinnak adott interjújában meglebegtette a lehetőségét annak, hogy újra turnézzon, mielőtt „őskövületté” válna. Ez azért számítana szenzációs eseménynek, mert utoljára 1979-ben vállalt koncertsorozatot. Bush – aki Director’s Cut címmel május 16-án jelenteti meg 1989-es és 1993-as albumainak átdolgozott „besztofját” – maga is bízik abban, hogy egyszer összejön ez a bizonyos második turné, még ha per pillanat nem is foglalkoztatja a koncertezés gondolata.

A művésznő eddigi pályafutásának egyetlen – szinte jövőbelátó módon The Tour Of Life néven futó – élő fellépéssorozata (amelyek során Kate Bush a világon elsőként használt fejmikrofont) 1979 áprilisa és májusa között zajlott, és rögtön tragédiával indult: az első koncerten a 21 éves fővilágosító baleset következtében szörnyethalt. Az akkor még ugyancsak nagyon fiatal, mindössze 20 éves Bush végigvitte a 28 állomásos turnét, de a haláleset annyira megviselte, hogy ezután képtelen volt koncertezni. Legalábbis, ez az egyik népszerű elmélet az immár 32 éve tartó turné-stopra, míg más vélekedések szerint a valóban perfekcionista énekesnő túlzott irányítási kényszere, illetve a repüléstől való leküzdhetetlen félelme a kizáró ok.

Az énekesnő teljesen új dalokon is dolgozik egy következő albumra – ha rászánja magát, legközelebb annak apropóján lesz alkalma bejárni a világot.

www.katebush.com

Címkék: kate bush
https://recorder.blog.hu/2011/04/23/kate_bush_fontolgatja_elete_masodik_turnejat
Kate Bush fontolgatja élete második turnéját
süti beállítások módosítása