Történelemparti a Presets visszatérő klipjében

2014.03.04. 09:09, subrecorder

presets.jpg

Az ausztrál The Presets elektronikus duó új klipjében az emberiség történelmének különböző korszakai és népei buliznak együtt, de valahogy nem találják a közös hangot. 

Julian Hamilton és Kim Moyes, vagyis a The Presets Ausztrália egyik legsikeresebb elektronikus zenei projektje (egyike a kétezres évek közepi nagy déli elektronikabummnak a Cut Copy, a Van She vagy a Midnight Juggernauts társaságában), három lemezük közül a második (a 2008-as Apocalypso) háromszoros platina lett hazájukban. 2012 óta új anyaggal először idén januárban hallattak magukról, amikor kiadták a Goodbye Future című himnikus, eufórikus dalt, melyhez most videó is készült. Ebben egy olyan tánctéren járunk, ahol történelmi korszakokon átívelve láthatunk bulizni ókori egyiptomiakat, fekete rabszolgákat, viktoriánus arisztokratákat, de bárki is van éppen a középpontban, mindig az a vége, hogy leszúrják/lelövik/megölik egy másik népnek a képviselői. Kivétel ez alól a kezdő ősközösség, ahol látszólag mindenki tök jól eltáncolgat a másikkal. Társadalomkritikát rejtenének a képsorok?

A Presets az év során több dalt is tervez egyenként kiadni, de lemezről egyenlőre nincs szó. A Goodbye Future videóját Prad Senanayake rendezte.

Címkék: the presets
https://recorder.blog.hu/2014/03/04/tortenelmi_party_a_the_presets_klipjeben
Történelemparti a Presets visszatérő klipjében
süti beállítások módosítása