Klippremier! Tudósok: Rohanok egy tolókocsiban érted

2014.02.10. 18:28, rerecorder

Tudósok 2012-közepes.jpg

A Tudósok tavalyi lemezét az év legjobbjai között szerettük, A legszebb szerelmes dalokról bemutattuk az első klipet (Pörgök a fejemen), a második klipet (Ha fojtogatsz), a zenekarvezető drMáriással pedig készítettünk Lemeztáska-interjút is, most jöjjön még egy klippremier a Rohanok egy tolókocsiban érted című dalhoz.

A Legszebb szerelmes dalok egyike a Pigbaget idéző Rohanok... is, amelynek történetét így meséli drMáriás: "Kaszásdűlőn szoktunk próbálni, és ott lettem figyelmes egy fickóra, aki folyton a hatsávos autópályán kel át a szemközti Auchan áruházhoz egy tolókocsival. Az alapprobléma nyilván az, hogy nincs a környéken normális tolókocsis közlekedésre is alkalmas átjáró, így rákényszeríti a rendszer őket erre az őrültségre. Leginkább egy idősebb csávóra figyeltem fel, aki egy őspunkadmirális, leszarja a helyzetet és nekimegy a világnak. Később azonban láttam más versenyzőket is. Így állt össze a szám, az öreg dicsőségére, aki egy téli reggelen a vele szembejövő forgalommal rezzenéstelen arccal rohant tolókocsijában, majd miután a szembejövő autók jókora fékezéssel az utolsó pillanatban az elgázolása előtt megálltak, ugyanezt megcsinálta a másik irányból jövőkkel is, s már ment is a tíz forinttal olcsóbb zsömléért, de az is lehet, hogy igazából egy csodálatos csaj vár rá, akit ő magyar Mad Maxként boldoggá tett szerelmével, megannyiszor gázolva el őt.  Persze szólhat bárkiről, ha már szerelmesszám: „mindent megteszek érted, még akár tolókocsival is szembe megyek a világnak". Na, persze."


DRMÁRIÁS KRITIKÁT ÍRT A RECORDERRE A RICSÁRDGÍR FRISS ELSŐ LEMEZÉRŐL, SZERINTE ILYEN.


A klipet a Közgáz Vizuális Brigád készítette a zenekar novemberben, Adolphe Sax születésnapján az A38 Hajón adott koncertjéből (ez a koncert február 24-én, 23:25-kor kerül adásba az M2-n), valamint talált archív tolókocsis felvételekből. A vágás Kronauer Ádám munkáját dicséri.


a február 15-i Tudósok/Ricsárdgír-koncert Facebook-eseményoldala

a Rohanok egy tolókocsiban érted klipje:

Címkék: tudósok klippremier
https://recorder.blog.hu/2014/02/10/klippremier_tudosok_rohanok_egy_tolokocsiban_erted
Klippremier! Tudósok: Rohanok egy tolókocsiban érted
süti beállítások módosítása