Magyarradar: Adori Office

2014.01.29. 12:45, Frontrecorder

adorioffice.jpg

Mi történik, ha két experimentális elektronika művelésében jártas zenész egymásra talál? Összeállnak egy elektropopos formációvá. Ez persze nem törvényszerű, de a budapesti Adori Office két tagja esetében ez történt, és jól történt, mert a másfél éve alakult duó (amelynél a zene sejtelmes-sötétes tónusait jól ellenpontozza az ének melegsége) sajátos, új árnyalattal gazdagítja az agyas/kísérletezős elektronikát fogyasztható formába öntő hazai zenekarok palettáját. 

adorioficeeefinglove.jpgMegalakulás éve: 2012. augusztus

Tagok: Kánya Andrea - ének, dalszövegek, Joó Gábor - szinti, sampler

Stílus: electro-psych-pop

Hatások:  a teljesség igénye nélkül… Portishead, Joy Division, Swans, Massive Attack, Tricky, The Knife/Fever Ray, God Speed You! Black Emperor, Liars, Crystal Castles, Sigur Rós, Björk, Gus Gus, Lykke Li, Apparat.... és persze elsősorban a születés, a halál és a kettő közötti események.

Kiadó: szerzői (egyelőre)

Történet: Gábor eredetileg a Cliponville OrkEstra nevű egyszemélyes és eredendően instrumentális elektro-projekttel tervezett egy sokénekesnős featuring albumot, Andi pedig néhány korábbi zenélés (a FusiON-X triphop formációban) és projekt (pl. a Cinema 11 filmzenei lemez a kísérleti zenész SoundZcapával) után éppen a fejében lévő dalok, dallamok megvalósításához keresett partnert. A találkozás annyira jól sikerült, hogy rájöttünk, teljesen megegyeznek az elképzeléseink, így közösen kezdtünk el dolgozni új dalokon, és létrehoztuk az Adori Office-t. Az Adori Office egy duó, de rengeteg remek zenészt, alkotót, művészt ismertünk meg eddig: így például nagy örömünkre szolgált, hogy Daniel Brownwood “spoken word” művész közreműködött a Vital Spark című dalban, vagy hogy Kerényi Ákos ütős (Colorstar, Anselmo Crew, Toy Division, Pawaa Mitaiko) a lemezünket hallva igent mondott az élő koncerteken való közreműködésre.

Megjelenések: Effing Love (single, 2013. március), Song Of The Mute Siren (single, 2013. április), Shame (single, 2013. május), We Should Not Sing (album, 2013. október)

Küldetés: Haladni a saját utunkon és csinálni azt, amit szeretünk. Közben pedig kideríteni, mások mit szólnak ehhez.

Jövőkép: 2014-ben elkezdünk koncertezni, készítünk videót, 2015-ben jön a második album, még több koncert. Reményeink szerint nem kizárólag itthon, hanem erre-arra a világban...

Mellékprojektek: Gábornak a már említett Cliponville OrkEstra, Andi jelenleg egy TC Helicon VoiceLive Touch szerelmese, nem kizárt, hogy egyszer külön megjelenteti otthon kikísérletezett alkotásait.

Szexepil: a csepeli bunker-próbatermünk

Legnagyobb eredmény, elismerés: Mivel még csak most kezdtük igazán, kevés dokumentálható elismerésünk vagy eredményünk van, de rettentő büszkék vagyunk az első albumunkra, mi nagyon szeretjük. Nagyon örültünk továbbá, hogy az egyik független albumokat ajánló zenei blog, a The Sirensound szerint ‘awesome”, amit csinálunk, és a francia Sugarglider is elég jókat írt rólunk. Persze a sok baráti dícséret és támogatás is rettentően jól esik.

Az Adori Office teljes első albuma:

https://recorder.blog.hu/2014/01/29/magyarradar_adori_office
Magyarradar: Adori Office
süti beállítások módosítása