Thriller-töredékből tíz perc alatt egy új techno-szám Four Tettől

2014.01.17. 10:57, rerecorder

four tet.jpg

dontwatchthat.tv oldalon futó Beat This nevű videós sorozat készítői arra kérnek neves producereket, hogy 10 perc alatt a semmiből hozzanak létre beateket, akár komplett számokat. A széria 19. részében Four Tet néhány, pár másodperces Michael Jackson-részletből (amelyeket a Thriller album B-oldaláról szedett ki) felépít egy komplett, aktuális hangzású techno-számot. Mágikus kezek munkában!

Kieran Hebden, azaz szólóban Four Tet, a kilencvenes évek közepén alakult Fridge trió experimentális, posztrockos zenéjétől jutott el addig, hogy az egyik legmegbecsültebb, legelőremutatóbb klub dj és elektronikus zenei producer lett belőle, úgy, hogy közben adott ki folktronikás, kísérleti dzsesszes, vagy tisztán techno-lemezeket is (legutóbb Neneh Cherryvel és Omar Souleymannal dolgozott, de tavaly láthattuk is a Balaton Soundon, vagy hallhattunk tőle sorlemezén kívül ingyenes albumot és két órás mixet is). A hangmintázás mindig is fontos szerepet töltött be zenéiben és most bepillantást nyerhetünk munkamódszerébe is. A Beat This epizódja ráadásul úgy kezdődik, hogy megérkezünk Hebden külvárosi lakásához, ahol a főszereplő ajtót nyit, bemutatkozik, majd 10 perc alatt tényleg elbűvöli a laikusokat, de alighanem nemcsak őket. A Jacko-dalokból eléggé random módon kivett részletekből - és csak azokból, más alapanyagot, beatet nem használ! - pillanatok alatt egy korrekt szám kerekedik, és a végén még Hebden is elégedett: "lejátszom a hétvégi buliban!" "Nem is dolgozol rajta tovább?" "Nem, készen van!"

BURIAL=FOUR TET? NEM TUDJUK, DE KÖZÖS SZÁMUK MINDENESETRE VAN!

A 2011 óta futó Beat This-sorozat többi része itt tekinthető meg, ott van közte Toddla T, Traxman vagy Melo-X beatgyártása is.

a Four Tet-video itt csodálható:

https://recorder.blog.hu/2014/01/17/thriller-toredekbol_tiz_perc_alatt_egy_uj_techno-szam_four_tettol
Thriller-töredékből tíz perc alatt egy új techno-szám Four Tettől
süti beállítások módosítása