Mindenhol Bob Dylan megy a tévében!

2013.11.20. 11:44, Frontrecorder

dylan.jpg

Na ilyet még nem láttunk: egy interaktív videoklip, amelyben kitalált tévécsatornák között kapcsolgathatunk, miközben a műsorok szereplői mind ugyanarra a dalra tátognak. Ez a dal pedig nem más, mint Bob Dylantől a Like A Rolling Stone, amelyhez megjelenése után 48 évvel (!) készült el ez a zseniális videó. Indulhat a csatornaszörf!

A QUEENS OF THE STONE AGE INTERAKTÍV KLIPJÉT LÁTTAD MÁR?

A rockos Like A Rolling Stone 1965 júliusában jelent meg kislemezen és a folkból elektromosba váltó Dylan első igazi slágere lett, a mai napi ez a dalszerző-előadó egyik legismertebb, legemblematikusabb dala. Az interaktív video Dylan november 4-én kiadott, 43 albumot (35 stúdió-, 6 koncert-  és 2 válogatáslemezt) tartalmazó életmű box set kiadványát - The Bob Dylan Complete Album Collection Vol. 1 - népszerűsíti, az izraeli Vania Heymann rendezte, a technikai megvalósítás az Interude nevű interaktív digitális médiára szakosodott céget dicséri. A tévézés érzetét keltő klip képernyőablakában a le és fel gombokkal váltogathatunk a nem létező csatornák között és a hangerőt is szabályozhatjuk. A "csomagban" összesen 16 csatornánk van, láthatunk többek közt hír-, sport-, gyerek- és főzőműsort, teleshopot, vetélkedőt és magát Dylant is archív koncertfelvételről a "Mus1c Classics" adásában - és végig mindenki a Like A Rolling Stone-ra tátog. A műsorokban Amerikában ismert tévés személyiségek is feltűnnek, illetve az egyik csatornán a rapper Danny Brown videoklipje nézhető - mi van??? Tulajdonképpen 16 klipet kapunk egyben, érdemes mindet külön-külön is végignézni! (Aki teljes méretben szeretné nézni a "Bob Dylan-tévét", ide kattintson.)

Apropó innovatív videoklip, Dylanhez fűződik az első lyrics video is (vagy valami olyasmi), amely egy ugyancsak 1965-ben megjelent dalához, a Subterranean Homesick Blues-hoz készült, és azóta megszámlálhatatlanul sokszor utánozták:

https://recorder.blog.hu/2013/11/20/mindenhol_bob_dylan_megy_a_teveben
Mindenhol Bob Dylan megy a tévében!
süti beállítások módosítása