Globálradar – Champs

2013.11.20. 16:30, rerecorder

Champs_new_770.jpg

Egy testvérduó, akik nevüket is használják a zenekarnévben – Michael és David Championról van szó – és ha van igazság, akkor 2014. február 24-én megjelenő Down Like Gold című bemutatkozó nagylemezük megjelenésekor már kellően ismertek lesznek.

Megalakulás éve: 2011.

Honnan: Ventnor, Isle Of Wight.

Stílus: indie-folk-kamarapop

Kiadók: Play It Again Sam

Olyan, mint a szintén testvérduó Electric Soft Parade. Vagy egy kamarapoposabb Fleet Foxes.

champs.jpg


Történet:
Az Anglia déli partjainál fekvő Isle Of Wight szigetről eddig – fesztiváljai mellett – a remek The Bees zenekar volt a legismertebb, melynek dobosa, Tom Gardner Michael és David Championnal alapított együttest The Shutes néven a kétezres évek vége felé. Néhány kislemezük, EP-jük jelent meg, amikor 2011-ben a két tesó úgy döntött, hogy párban is kipróbálja magát, ha már egy apjuktól kapott, leharcolt gitáron megtanultak néhány éve dalt szerezni. Első kislemezük (a második világháború témája ihlette St. Peters) tavaly jutott túl a szigeten, idén nyáron pedig az első háromszámos EP is kijött a független Play It Again Sam kiadónál. Szerzeményeik az ’instant klasszikus dal’-kategóriába tartoznak, ihletetten hangszerelt, egyszerű eszközökkel felépített, időtlen popszámok, de nem ám csak egyik-másik, hanem az összes. Tudjuk, mert már hallottuk a jövő év elején megjelenő bemutatkozó nagylemezt.


GLOBÁLRADARUNK IDÉN BEFOGOTT ELŐADÓI.

champs ep.jpgMegjelenések: St. Peters (7”, 2012), Spirit Is Broken EP (2013, augusztus)

Mellékprojektek: The Shutes nevű korábbi zenekaruk még működik.

Szexepil: Elsőosztályú medenceugrók (ahogy az a My Spirit Is Broken klipjéből kiderül ezen a szigeten afféle hobbisport végigszaladni egy bizonyos útvonalon és közben a lehető legtöbb privát családi medencébe beleugrani).

Legnagyobb eredmény, elismerés: A Guardian oldalán tartották a kislemezpremiert a nyáron, mostanában kezdenek megjelenni a sajtóban.

Radarjel-erősség: Nem igazán vannak radaron egyelőre, de egy-két jó kritika beindíthatja a buzzt.


íme néhány dal a Champs-től, a Savannah című új szerzemény, a St. Peters című első kislemez és a nyári My Spirit Is Broken:


a napokban megjelent harmadik videó, a Savannah-hoz, mely december 23-án jön ki kislemezen:


a My Spirit Is Broken "medencés" klipje:


ez pedig a St. Peters videója:


és a jövőre megjelenő Down Like Gold album címadó dalának lyric videója:


ez pedig a bemutatkozó lemez borítója:

champs-down-like-gold-2013.jpg

https://recorder.blog.hu/2013/11/20/globalradar_champs
Globálradar – Champs
süti beállítások módosítása