Heti Top 10: 1993 legnagyobb dance-slágerei

2013.08.04. 20:31, Frontrecorder

megadance.jpg

A héten a norvég Annie jelentkezett egy nagyon szórakoztató klippel, amely a kilencvenes évek elejének dance-hangzásaira hajazó Back Together című dalát egy brit tévés slágerlista húsz évvel ezelőtti egyik adásába helyezi. Ezen felbuzdulva összeállítottuk a mi top 10-es videoslágerlistánkat 1993 szerintünk legnagyobb dance-slágereiből. Maxi dance sensation!

10. Twenty 4 Seven: Slave To The Music

Ruud van Rijen által működtetett holland stúdióprojekt igazi eurodance-úttörőnek számít, amely már 1989-ben szakított egy megaslágert (I Can't Stand It), ez a bájosan butuska száma pedig még az 1993-ban függetlenedett Cseh Köztársaságban is platinalemez lett, hű!

9. Staxx: Joy

Egy példa arra Angliából, hogy dance-szám is lehet okos (és szexi és fineszes).

8. The Goodmen: Give It Up

Gaston Steenkist és René ter Horst neve ma mint Chocolate Puma ismert, a Goodmen a két dj-producer jóember első közös formációja volt, a Sergio Mendes-t nyúló Give It Up pedig az első klubbombájuk (két évvel később a Simply Red szemplingelte a Fairground című slágerben). Batucada in da house!

7. Urban Cookie Collective: The Key, The Secret

A Rohan Heath vezette, Manchesterben működő laza producerkollektíva első és legnagyobb slágerében a csodás hangú Diane Charlemagne énekel, aki Goldie Inner City Life-jából lehet ismerős, és mostanában is főként drum'n'bass-előadókkal dolgozik.




MÉG TÖBB HASONLÓ SZÁM A 90-ES ÉVEKBŐL, MÉG NAGYOBB CAMP-FAKTORRAL? TESSÉK!


6. U.S.U.R.A.: Open Your Mind

Hangminták Az emlékmás című Schwarzenegger-filmből és a Simple Minds New Gold Dreamjéből + keményen szögelős alap, ennyi kellett a három olasz producer crossover slágeréhez. Ja, meg egy vicces videó, amiben ellenszenves politikusok arca morpholódik egymásba.

5. Cappella: U Got 2 Let The Music

Gianfranco Bortolotti 1987-ben elindított eurodance-stúdióprojektjének legnagyobb nemzetközi sikere, a brit slágerlistán egészen a 2. helyig vitte 1993 őszén.A fő szintidallam amúgy az Alphaville Sounds Like A Melody című 1984-es számából van. Dance now, c'mon, c'mon, kick it!

4. Dr. Alban: Sing Hallelujah

Háppi pípöl kámán! És az a klip, na meg az ananászfej...Dr. Alban itt tényleg megdicsőül.




ÉS HOGY MIRE MENT A LEGNAGYOBB PÖRGÉS 1992-BEN? A RAVE-RE!


3. 2 Unlimited: No Limit

Lemihíjúszéjeeee!

2. Culture Beat: Mr. Vain

1993 nyarán ez a szám vitt mindent. A producere, Torsten Fenslau nem sokáig élvezhette a sikert, novemberben autóbalesetben meghalt.

1. Haddaway: What Is Love

Nem is állhat más a lista élén, mint a Diszkőpatkányok kedvenc száma. A szomorú tekintetű Haddaway bemutatkozó dala 13 országban volt number one (Németországban viszont, és Angliában csak a második helyre tudott felszökni) a szerelem mibenlétét firtató kínzó kérdéssel. 

+1 The Beloved: Sweet Harmony

Ez ugyan nem dance-szám abban az értelemben, hogy maximum lassúzni lehet rá, ahhoz viszont 1993-ban nem volt ennél jobb. 

Címkék: 1993 heti top 10
https://recorder.blog.hu/2013/08/04/heti_top_10_1993_legnagyobb_dance-slagerei
Heti Top 10: 1993 legnagyobb dance-slágerei
süti beállítások módosítása