Franciásította a Daft Punkot a magyar producer

2013.06.26. 11:54, Frontrecorder

tmx.jpg

Végre egy eredeti Daft Punk-remix, ráadásul itthonról! A Kollektiva és a Sticky Beats fő dj-jeként ismert Tmx a Random Access Memories legnyálasabb dalát, a musicales Touch-ot vette kezelésbe és alakította át szexi franciás filter-house számmá, a kilencvenes évek divatja szerint. Plusz mutatjuk a Daft Punk saját Get Lucky-remixének előzetesét is.

MINDEN, AMIT A FRENCH TOUCH-RÓL TUDNI ÉRDEMES, ITT.

roule.jpgA magunk részéről nem gondoltuk volna, hogy a Touch bárkit is remixre inspirál, de hát nem is vagyunk dj-producerek. Az önálló zenekészítés mellett a Thomas Mark elektropop-duóban tevékenykedő Tmx-et mégis pont ez a - legendás amerikai slágerszerző-énekes-színész, a most 72 éves Paul Williams Jr. vendégszereplésével készült - nyolc és fél perces Daft Punk-dal fogta meg, és azt is rögtön tudta, hogy mihez kezdjen vele. A szám erőteljesen hetvenes évekbeli amerikai varieté-hangzását átültette a kilencvenes évek második felében dívó french touch-ra, azon belül is a - régi diszkó- és funkszámok loopjaira épülő - filter house-ra, amelynek egyik meghatározó képviselője épp a daft punkos Thomas Bangalter Roulé nevű rövid életű kiadója volt. TMX a Roulé-kiadványok szellemben gondolta újra a Touch-ot, ráadásul a modern megoldások helyett inkább a klasszikus módszert választotta és számítógépes paraméterezés helyett kézzel filterezte a loopokat, “ahogy még az öregek csinálták”. Az ötletében és kivitelezésében egyaránt eredeti remix meghallgatható, és le is tölthető alább: 

A remix minden bizonnyal elhangzik majd a közkívánatra repetázó Daft Punk Tribute Night bulin, ami július 26-án lesz a kolorban. Addig is a french touch-osított Touch eredetije, az összehasonlítás kedvéért:

A Roulé legismertebb, legsikeresebb kiadványa a Stardust alkalmi formációtól (Alan Braxe, Benjamin Diamond, Thomas Bangalter) a Music Sounds Better With You, 1998-ból:

Ez pedig Bangalter egy másik alkalmi formációja, a Random Access Memories-on is közreműködő DJ Falconnal alkotott Together második, egyben utolsó száma, a So Much Love To Give 2002-ből:

Közben a Daft Punk előállt a saját, tízperces Get Lucky-átdolgozásának (Deezer-felhasználók már streamelhetik itt) beharangozó videójával, voilá:

Címkék: daft punk tmx
https://recorder.blog.hu/2013/06/26/franciasitotta_a_daft_punkot_a_magyar_producer
Franciásította a Daft Punkot a magyar producer
süti beállítások módosítása