A bulizás rocker-apostola lép a Ramones halott énekesének örökébe

2013.04.03. 19:57, Frontrecorder

markyramoneandrewwk.jpg

Hogy mi? Na, erre a hírre kilengett a WTF-jelzőnk, bár pozitív irányba: a 2001-es Party Hard című dalával befutott, szórakoztatóan duhaj Andrew W.K. (a fenti képen jobbra) lesz az énekese a Ramones egykori dobosa, Marky Ramone zenekarának, a legendás punkegyüttes dalait játszó Blitzkriegnek. Durva!

markyramonesblitzkrieg.jpgA most 56 éves Marky Ramone (született: Marc Steven Bell) egy közös barátjukon keresztül ismerkedett össze Andrew W.K..-vel, akinek a pozitív energiák felszabadítását hirdető bulizási filozófiája - mint kiderült - tökéletesen megegyezik a veterán punkrocker életfelfogásával, így gyorsan megtalálták a közös hangot. Nem sokkal ezután próbáltak is egyet, és mivel működött a dolog, Marky Ramone rövid úton megtette Andrew W.K.-t a zenekara énekesének - azaz a Ramones 2001-ben elhunyt langaléta frontembere, Joey Ramone helyettesítőjének.

A RAMONES HETVENES ÉVEKBELI NEW YORK-I KORTÁRSAIRÓL ITT EMLÉKEZTÜNK MEG.

"Ha Marky Ramone megkérdezi, hogy akarsz-e te lenni az énekes, minden gondolkodás nélkül, automatikusan rávágod, hogy JESSZ!" - kommentálta a felkérést az viccesen őrült húzásairól (pl. a saját tervezésű "pizzagitár") is ismert Andrew W.K., aki saját bevallása szerint ugyan elsőre beijedt a feladattól, ugyanakkor fel is spannolta a kihívás. Azt ígéri, mindent bele fogadni, hogy megfeleljen a Ramones-rajongók elvárásainak.

A RAMONES A ZENEKARI PÓLÓK KÖZÖTT IS ÖRÖK.

Az elképesztően sokoldalú, többek között önsegélyező és motivációs szónokként is tevékenykedő W.K. egyébként Michale Graves-t (ex-Misfits) váltja a Ramones-dalokat játszó Marky Ramone’s Blitzkrieg énekesi posztján, és megbízatása egyelőre a 2013-as - európai és USA-beli - turnéra szól. A koncertkörút május 3-án indul a Manhattan központjában található Santos Party House nevű helyen, amelynek nem mellesleg Andrew W.K. az egyik tulajdonosa. Rögtön a második állomás a szerbiai Novi Sad, ahol ráadásul ingyenes koncertet ad a zenekar május 9-én!

Marky Ramone ugyan nem a Ramones eredeti dobosa (az Thomas Erdelyi, azaz a Budapesten született Erdélyi Tamás volt, 1974-77 között), de ő dobolt a leghosszabb ideig a zenekarban; 1978 és 1983 között, majd 1987-től az 1996-os feloszlásig, összesen 15 évet. A Ramones megszűnése óta különféle saját formációkban zenél, illetve remekül kamatoztatja a (márka)nevét, például Tommy Hilfigerrel közösen piacra dobott ruhakollekciókkal és saját receptúrája alapján gyártott tésztaszószával.

Marky Ramone’s Blitzkrieg egy teljes, tavaly márciusi koncertjének amatőr felvétele:

Itt pedig Andrew W.K. nyomja élőben a Saturday Night Live-ban programadó slágerét, a Party Hard-ot:

https://recorder.blog.hu/2013/04/03/a_bulizas_rocker-apostola_lep_a_ramones_halott_enekesenek_orokebe
A bulizás rocker-apostola lép a Ramones halott énekesének örökébe
süti beállítások módosítása