Csapatos slam-szópárbajozás szombaton a Trafóban

2013.02.27. 14:54, Frontrecorder

slamzsuri.jpg

(X) Most szombaton, március 2-án este kerül sor az első magyarországi slam poetry csapatbajnokságra. A Trafó Kortárs Művészetek Házában húsz hazai slammerekből összeállt team köszörüli majd egymáson költői vértezetű nyelvét.

saiid.jpgA slam poetry elnevezésű előadóköltészeti versenyt szerencsére már itthon sem kell bemutatni, hiszen az elmúlt pár évben nálunk is térhódításba kezdett. Tavaly októberben a Trafóban az I. Országos Slam Poetry Bajnokságon bajnokot is avatott a hazai slam közösség. A címet az Akkezdet Phiaiból ismert Saiid, azaz Süveg Márk (balra a képen) viseli egy éven át, továbbá ennek eredményeként ő képviselte Magyarországot Antwerpenben a tavaly decemberben megtartott Slam Poetry Európa Bajnokságon, ahol az 5. helyen végzett.

A Slam Poetry Budapest (SPB) pedig most magasabbra tette a lécet az I. Országos Team Slam Bajnoksággal: olyan nálunk eddig még nem volt, hogy slammerek csapatokba szerveződve néznek szembe egymással. Tömegverekedés nem lesz, de fergeteges szócsatározásra biztosan számíthatunk. A rend fenntartásáért a Slam Poetry Budapest összeszokott konferanszié-párosa Mavrák Kata ‘Hugee’ és Németh Péter ‘Zeek’ felelnek. Szintén ők választják ki a közönségből a zsűri két tagját, akik a három tekintélyes profi, Petrányi Zsolt, a honi slammozgalom keresztapja, Süveg Márk ‘Saiid’, a magyar slambajnok és Keszég László rendező, színész mellett pontozhatnak. Utóbbi, nem mellesleg, különös figyelemmel fogja kísérni a csapatokat, ugyanis az SPB őt kérte fel az első magyar slam színházi produkció rendezésére is. A háttérzenét az eseményeken jól bevált Amoeba (Sabák-Sági-Boros trió), a látványt a Kiégő Izzók VJ-kollektívája szolgáltatja.

I. Országos Team Slam Bajnokság
2013. március 2.
Trafó KMH
Kezdés: 20h
Jegyár: 1800 Ft, elővételben 1500 Ft
Az első 250 jegy elővételes. Általános bérlet érvényes. Ikerbérlet érvényes
Online jegyvásárlás elővételes áron itt

Az esemény Facebook-oldala: http://www.facebook.com/events/494697893905048

Címkék: trafó slam poetry
https://recorder.blog.hu/2013/02/27/csapatos_slam-szoparbajozas_szombaton_a_trafoban
Csapatos slam-szópárbajozás szombaton a Trafóban
süti beállítások módosítása