Jön az új Nick Cave & The Bad Seeds album, és videó is jár hozzá

2012.11.27. 12:42, recordernews

nickcavetrailer2.jpg

Miután kitivornyázták magukat az elmúlt években a zúzósabb, elengedettebb gyökérrock-formációjukkal, az eredetileg csak hobbiprojektként indult Grindermannel, Nick Cave, Warren Ellis, Martyn Casey és Jim Sclavunos ismét stúdióba vonult Thomas Wylderrel és Conway Savage-dzsel kiegészülve, hogy nagy, közös levegővételekkel kísérve összerakják a tizenötödik Bad Seeds-lemezt. A nagy, közös levegővételeket ez alkalommal egy kamera is kísérte, aminek a végeredménye egy több mint négy perces beharangozó videó a Push The Sky Away című közelgő – a frontember szerint nagyon gyönyörű, de nem balladás – új albumhoz.

HA MÁR GRINDERMAN: IDÉN EGY REMIXLEMEZ IS KIJÖTT TŐLÜK, NÁLUNK MEGHALLGATHATÓ.

A lemez 2013. február 18-án jelenik meg, Nick Cave pedig költői képekben azt nyilatkozta róla: "amennyiben az albumok-amik-olyanok-mint-a-gyerekek kopott metaforájához kéne nyúlnom, azt mondanám, hogy a Push The Sky Away egy szellembaba az inkubátorban, és Warren loopjai az ő apró, remegő szívverése. Nem is tudom, ez a lemez egyszerűen csak újnak hangzik, mármint old school értelemben újnak."

További érdekesség, hogy a nagylemez gyakorlatilag egy jegyzetfüzetben formálódott egy év alatt. Ebben benne vannak Cave kalandozásai a Google-ben és különféle Wikipédia-szócikkekben, "akár igazak, akár nem" - szól a sajtóközlemény. Továbbá: a dalok arra is reflektálnak, hogyan kerülnek az interneten egymás szomszédságába a jelentőségteljes tények, a pillanatnyi trendek és a misztikus színezetű abszurditások, egyúttal azon is eltöprengve, hogy miként ismerhetők fel azok a dolgok, amiknek ténylegesen súlya van.

https://recorder.blog.hu/2012/11/27/nick_cave_the_bad_seeds_push_the_sky_away_elozetes
Jön az új Nick Cave & The Bad Seeds album, és videó is jár hozzá
süti beállítások módosítása