Divat&magyar: Pinetime

2012.10.29. 19:34, Frontrecorder

pinetime.jpg

Itt a hideg idő, így a Divat&magyar sorozatunkban most bemutatkozó fiatal márka, a Pinetime igazán aktuális, lévén smart kollekcióikban bőven akad street-stílusú pulóver és kabát, amelyek városi utcai sportokhoz (mint a deszkázás, a bicajozás vagy a longboardozás) éppúgy passzolnak, mint a lazán elegáns mindennapokhoz. A Pinetime ruhái kifinomult ízlésű hiphopperekre, indie-sekre és partiarcokra egyaránt illenek, ahogyan a tervezők is zenei mindenevők - bár a hazai agyas elektronika különösen inspirálja őket.

CIKKGYŰJTEMÉNYÜNK DIVAT ÉS ZENE TÉMÁBAN ERRE - MUTATÓS!

PINETIME CLOTHING

Magunkról: Alapvetően felsőruházati termékek - pulóverek, pólók, kabátok - szerepelnek a palettán, ezek mellett néhány kiegészítő, mint táska, laptop tok, sál, stb. Kis darabszámú - olykor limitált szériás -, szabásukban és színvilágukban egységes kollekciók, amelyek a termékeken megjelenő hangsúlyos grafikai elemekkel és kis, ám annál értékesebb részleteivel egyedi megjelenést biztosítanak viselőjük számára.

Mióta: A hivatalos megalakulás 2010. A cég elméleti születése egy hosszú, folyamatosan érlelődő érzés- és gondolatfolyamat végeredménye.

Kik: Egyelőre szeretnénk megtartani az inkognitónkat.

Kiknek: A street és a sportos stílus kedvelőinek, akik nyitottak a smart design-ra, a csavaros részletekre, a laza eleganciára, nem félnek kitűnni, de nem a kirívót, hanem az egyedit kedvelik, olyan minőséget keresve, ami garantálja, hogy kedvenc darabjaik hosszan elkísérik majd őket mind a város mind a természet erdeiben.

Mottó: Set yourself free!

Inspirációk: Minden, ami körülvesz minket, legyen az egy fatörzs, 100 méteres vízzuhatag, elhasznált macskakő egy belvárosi utcában vagy akár egy könyv félrenyomott sorai.

pinetime2.jpg

Anyagok: Gyakran egy szép anyag megsúgja a formát, így ezek gondos kiválasztása fontos a Pinetime-nál. Megjelennek a technikai anyagok és a természetes szálak, illetve azok kombinált változatai is.

Színvilág: A márka arculati színei a narancs és a grafit szürke, de a ruhák terén ez nincs behatárolva.

Egyedi jegyek: A fenyőfa szimbólumon, logón és más márkajelzésen felül megkülönböztető lehet a részletgazdagság és különleges szabásvonal-vezetés (pl. a pulóverekbe rejtett könyökpárna, vagy a látványos kapucnik).

Stílus / koncepció: Elsődleges szempont, hogy ruháink alkalmasak legyenek utcai viseletre éppúgy, mint szezonális sportokhoz, legyen az extrém, vagy csak városi biciklizés. Ez inspirálta a formai kialakításokat, amelyek a szabadságot, a kötetlenséget, a korlátok nélküli Pinetime-életérzést hívatottak bemutatni. Filozófiánk, hogy nem szabad feláldozni a kényelmet és a praktikusságot a divat oltárán. Az egyén éljen szimbiózisban a ruhájával.

Kedvenc / a márkához passzoló zene: Mindenevőség, kezdve a keményebb rocktól a jól sikerült filmzenéken át az elektró hangzásig - ha minőségi, akkor bármi lehet.Itthonról Yvein Monq-ot emelnénk ki: kompozíciói igazán izgalmasak, megmozgatják az ember agyát (is).

Legnagyobb eredmény: Ha hordják és pozitív visszajelzést kapunk.

Legismertebb viselő: John McClane-t, Goofy-t, Darth Vader-t és Mary Poppins-t is látták már állítólag Pinetime ruhában, de pontos információkat nem tudok mondani.

A MAGYAR FUTURE BEATS-PRODUCER YVEIN MONQ A CIPŐTERVEZŐ KÁLDY JÚLIÁNAK IS NAGY KEDVENCE.

És ha ilyen inspirálóan hat a divattervezőkre, merüljünk bele bővebben Yvein Monq zenéjébe: 

Összeállította: Forrai Krisztián

https://recorder.blog.hu/2012/10/29/divat_magyar_pinetime
Divat&magyar: Pinetime
süti beállítások módosítása